FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 18. ožujka 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MIAMI - Premda se o tome mjesecima nagađalo, američke sportske zvijezde golfer Tiger Woods (37) i skijašica Lindsay Vonn (28) priznali su kako su u vezi. Par je svoju romansu započeo prije 11 mjeseci, a mediji su ih otkrili kada je američka skijašica početkom veljače snimljena kako na jednom austrijskom aerodromu ulazi u privatni avion koji je u vlasništu bogatog golfera.

"Nismo uspjeli sakriti našu vezu. Da, Tiger i ja smo par," objavila je jedna od najboljih skijašica svih vremena koja se trenutačno oporavlja nakon operacije koljena. "Naš odnos se iz prijateljskog razvio u nešto više," dodala je skijašica koja je upisala 59 pobjeda u Svjetskom kupu. Više od nje ima samo Austrijanka Annemarie Moser-Pröll, 62. Njihovu vezu je potvrdio i Woods objavivši na Twitteru nekoliko zajedničkih fotografija. "Ova sezona je za mene posebna. Bilježim dobre rezultate na terenu, ali i u privatnom životu," poručio je Woods.

Plavokosa skijašica se prije godinu i pol razvela od Thomasa Vonna, koji joj bio trener i menađer, dok se Woods prije dvije i pol godine razveo od bivše švedske manekenke Elin Nordegren s kojom ima dvoje djece.

HAMBURG - Napadač njemačkog nogometnog bundesligaša HSV-a Maximilian Beister (22) suspendiran je na pet utakmica neigranja nakon što je za vrijeme ligaške utakmice protiv Augsburga dobio crveni karton, a potom vrijeđao suca. Beister je na travnju proveo svega 11 minuta, a isključen je zbog oštrog prekršaja u 80. minuti. Augsburg je dobio 1:0, a trenutačno se nalazi na 16. mjestu. HSV je osmi.

EDINBURGH - Škotska nogometna reprezentacija nastupit će protiv Walesa i Srbije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. bez Rossa McCormacka, Jamesa Forresta i Dannyja Foxa. Krilni igrač Celtica Forrest je otpao zbog ozljede leđa, dok su napadač Leedsa McMormack i branič Southamptona Fox otpali zbog problema s ozljedama mišića. "Srećom, James neće morati na operaciju. No, sasvim sigurno neće konkurirati za utakmice protiv Walesa i Srbije," potvrdio je škotski izbornik Gordon Strachan. Škotska protiv Walesa igra 22. ožujka u Glasgowu, a četiri dana kasnije gostuje u Novom Sadu protiv Srbije. Škotska se u kvalifikacijama za SP 2014. nalazi na začelju skupine A sa dva boda iz četiri susreta. Wales ima tri boda, Makedonija i Srbija po četiri, a Hrvatska i Belgija po deset bodova.

BERLIN - Izbornik njemačke reprezentancije Joachim Loew izjavio je u ponedjeljak da bi momčadi nogometnih "egzota" trebale igrati predkvalifikacije. "Kalendar je zgusnut i nogometaši su previše izmoreni, pa bi trebalo učiniti nešto da se promijeni sustav kvalifikacija za velika natjecanja. Kakav je smisao utakmica protiv reprezentacija Kazahstana, Andore, San Marina ili Farskih otoka, kad se pobjednik zna unaprijed. Moramo se to upitati bez obzira je li to sportski, ili nije. Najbolje bi bilo kad bi se organizirale predkvalifikacije", izjavio je Joachim Loew za njemački list Kicker. U Uefi takav stav neće biti dobro primljen, jer Michel Platini smatra da utakmice protiv nogometnih velesila pomažu slabijim reprezentacijama. Njemačka se u kvalifikacijama za SP 2014. nalazi u skupini sa Švedskom, Austrijom i Irskom, ali sa autsajderima kao što su Kazahstan i Farski otoci.

DUBROVNIK - U unaprijed odigranoj utakmici 22. kola Jadranske vaterpolske lige Jug Croatia osiguranje je u Dubrovniku pobijedio Triglav iz Kranja sa 20:6. Susret, u kojem se ishod unaprijed znao, odigran je ranije zbog obveza reprezentacije Slovenije, koja u terminu 22. kola, subota 6. travnja, nastupa na kvalifikacijskom turniru za odlazak na EP 2014. u Budimpešti. Utakmica protiv Triglava uvertira je i za uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka u kojoj u srijedu, 20. ožujka, u Gružu Jug CO dočekuje nizozemski Shuurman. Naravno, da ni u toj utakmici neće biti nikakve neizvjesnosti jer su Dubrovčani u prvoj utakmici kao gosti pobijedili sa 19:1. U susretima 21. kola Jadranske vaterpolske lige, koji se igraju u subotu, 23. ožujka, sastaju se: POŠK- Jadran (HN), Budva - Mornar BS, Jadran (ST) - Šibenik, Triglav - Primorje EB, Primorac - Jug CO i Medveščak - Mladost. Na tablici vodi Jug CO sa 60 bodova ispred riječkog Primorja EB sa 57 i utakmicom manje, dok je treća zagrebačka Mladost sa 45 bodova s utakmicom manje.

LONDON - Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi izjavio je u ponedjeljak da je svjestan da u reprezentaciji Argentine nije pružao partije kao u dresu Barcelone, te da je zbog toga puno puta plakao. "Na SP 2006. smo igrali vrlo dobro, a onda smo ispali na jedanaesterce od Njemačke. Slično se ponovilo i na SP 2010., opet smo ispali u četvrfinalu od Njemačke (0-4). Da, plakao sam nakon toga, plakao sam puno puta, ali plakala je čitava momčad. Navijači i mediji očekuju da izađem na teren i sam pobijedim protivnika, ali to se nikad nije dogodilo kad sam igrao za reprezentaciju. Znam da u prošlosti u nacionalnom dresu nisam pružio sve ono što mogu, ali nisam bio jedini. Ja sam sebi najveći kritičar, bez obzira da li sam igrao dobro ili loše. Razljutim se kad izgubimo, ali to je zato što mrzim gubiti", rekao je Messi za britanski tabloid Sun.

RIM - Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis izjavio je u ponedjeljak da najbolji igrač urugvajac Edinson Cavani (26) može otići iz kluba samo ako je netko spreman platiti odštetu od 70 milijuna eura, objavili su talijanski mediji. "U njegov ugovor stavili smo vrlo visoku odštetnu klauzulu, jer želimo da Cavani ostane u Napoliju. On zna da ga ljudi vole i poštuju, i to ne samo zbog golova, već i zbog toga što je riječ o ozbiljnoj i pristojnoj osobi. No, ako je netko spreman platiti odštetu od 70 milijuna eura, mi smo spremni razgovarati", kazao je predsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša. Cavani je vodeći strijelac talijanskog prvenstva, a u Napoli je stigao 2010. godine iz Palerma za 17 milijuna eura. Za njega su zainteresirani Paris Saint-Germain, Chelsea i Manchester City.

MADRID - Legendarni argentinski nogometaš Alfredo di Stefano (86) nije skrivao oduševljenje što je njegov sunarodnjak, ali i susjed Jorge Mario Bergoglio (76) izabran za novog papu, dodavši kako su možda kao klinci igrali zajedno nogomet na ulicama Buenos Airesa. Slavni napadač Real Madrida i papa Franjo išli su u istu školu, te su odrasli u istom kvartu u Buenos Airesu. Di Stefano smatra kako su možda igrali i nogomet zajedno. "Tada su svi dječaci iz kvarta igrali nogomet od jutra do mraka. Možda smo igrali zajedno. Trebalo bi ga pitati," kazao je Di Stefano. Di Stefano je jedan od najboljih nogometaša svih vremena, a bio je poznat i po tome što je igrao za tri reprezentacije - za Argentinu (1947), Kolumbiju (1949) i Španjolsku (1957-1961). Karijeru je započeo u River Plati, a igrao je i za Hurracan, Millonarios, Real Madrid i Espanyol. Tijekom karijere je osvojio 24 trofeja pri čemu osam naslova španjolskog prvaka i pet Kupova prvaka.

ZAGREB - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) otvorilo je na 7. tematskoj sjednici raspravu o pristupanju izradi strategije sporta u Republici Hrvatskoj te je utvrdilo postupke i nositelje pojedinih aktivnosti. Ovim opsežnim zadatkom HOO će dati svoj doprinos izradi nacionalnog programa sporta koju je pokrenulo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, priopćeno je iz HOO-a. Na redovnoj sjednici Vijeće je donijelo odluke o daljnjoj racionalizaciji troškova poslovanja HOO-a obzirom na gospodarske uvjete u okruženju, a s ciljem nesmetanog funkcioniranja članova HOO-a i svih sportova.Na listu trenera čiji rad sufinancira HOO-a uvršten je kao vrhunski B trener Vjekoslav Kobeščak, trener vaterpola i pomoćni trener vaterpolske reprezentacije na OI u Londonu a kao treneri mlađih dobnih kategorija uvršteni su Hrvoje Hrestak, trener muške juniorske vaterpolske reprezentacije te Nikola Horvat, izbornik teniske juniorske reprezentacije. Novi korisnici Razvojnih programa HOO-a su tenisač Borna Ćorić (Program II/1) te bobist Slaven Krajačić, koji postaje potencijalni B olimpijski kandidat u Zimskom olimpijskom programu, i to kao zamjena za Igora Marića. Zimskim olimpijskim programom za ZOI Soči 2014. HOO trenutno podupire 22 sportaša.

GROZNI - Ruski prvoligaš Terek Grozni morat će igrati čak pet utakmica pred praznim stadionom jer je vlasnik kluba i čečenski predsjednik Ramzan Kadirov suca javno nazvao "pijandurom i plaćenikom". Sudac Mihail Vilkov je u prvom dijelu utakmice Terek - Rubin (0:0) domaćem igraču Rizvanu Uzijevu pokazao crveni karton, što je jako naljutilo Kadirova. Čečenski lider se na poluvremenu dohvatio mikrofona na stadionskom razglasu i javno izvrijeđao suca. "Sudac je vidno pijani jadnik i očito je potkupljen", kazao je Kadirov, dok je cijeli stadion pozdravio njegove riječi. Ruski nogometni savez je Tereku brzinski odredio kaznu od pet utakmica pred praznim tribinama.

ZAGREB - Zajedno s Europskim nogometnim savezom (UEFA) napraviti ćemo analizu točnog stanja što u Republici Hrvatskoj imamo po pitanju zakonodavnog okvira, ali i svih ostalih elemenata vezanih uz sprječavanje nasilja na nogometnim stadionima, rekao je u izjavi za novinare ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nakon današnjeg sastanka između visokih predstavnika Vlade RH, predstavnika UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Sastanku u Ministarstvu unutarnjih poslova delegacije su predvodili ministar Ostojić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, član Izvršnog odbora UEFA-e i predsjednik Uefine Komisije za stadione i sigurnost František Laurinec, te predsjednik HNS-a Davor Šuker. Istaknuvši kako će hrvatska Vada učiniti sve u sprječavanju nasilja na nogometnim stadionima, Ostojić je kazao da nije problem u zakonu već u njegovoj implementaciji. "Kada snimimo zajedničko stanje, posebno oko licenciranja klubova, onda ćemo moći napraviti konkretne mjere kroz Nacionalno tijelo za borbu protiv nasilja u sportu", kazao je ministar Ostojić. Dodao je i da će MUP dati značajan doprinos u sprečavanju nereda na nogometnim, ali i ostalim stadionima. Naglasivši kako je delegacija UEFA-e u Hrvatsku došla kao partner a ne kao tutor, ministar Jovanović kazao je da samo zajedničkim pristupom gdje svaka strana određuje svoj dio posla uz koordinaciju Nacionalnog tijela za borbu protiv nasilja u sportu, mogu ostvariti zajednički cilj - da hrvatski navijači budu ambasadori gdje god se bude igrao nogomet. "Delegacija UEFA-e će u svojim zaključcima izreći pohvale za sve ono što je hrvatska vlada, zajedno sa HNS-om, učinila sve u cilju sprečavanja huliganizma, rasizma, nacionalizma, svih oblika vređanja na stadionima te osiguravanje financijskog fairplaya i sprečavanje ilegalnog klađenja i namještanja rezultata. To su i naši ciljevi i zajednički idemo u tom smjeru", istaknuo je ministar Jovanović. Napominjući da je Hrvatska jedna od najkažnjivanijih zemalja, te da je tu kako bi se riješio taj problem, Laurinec je rekao da UEFA ima izvrsnu suradnju sa HNS-om. "UEFA je spremna na suradnju, pomoć i savjetovanje u cilju poboljšanja situacije", kazao je.

LONDON - Dvojica navijača West Hama uhićena su u ponedjeljak zbog vrijeđanja na rasnoj osnovi i bacanja predmeta u teren za vrijeme premijerligaškog ogleda kod Chelsea u nedjelju. Londonska policija je huligane privela na temelju TV-snimke s gradskog derbija koji je Chelsea dobio s 2:0. Navijači West Hama su vrijeđalči crnopute nogometaše Chelsea, ali i bivšeg igrača West Hama Franka Lamparda, koji je postigao prvi zgoditak na utakmici, a potom su ga gostujući huligani gađali kovanicama. Iz policije su priopćili kako se očekuju daljnja uhićenja.

BEOGRAD - Vratar srpske nogometne reprezentacije Vladimir Stojković izjavio je danas da se ne boji atmosfere na Maksimiru i susreta protiv reprezentacije Hrvatske iako je to vrhunska momčad. "Utakmica je u petak i vidjet ćemo hoće li Hrvati uspjeti pokazati da su bolja momčad od nas, kao što tvrde", rekao je Stojković na konferenciji za novinare održanoj u Sportskom centru u Staroj Pazovi na okupljanju srpske reprezentacije uoči kvalifikacijskih utakmica za SP 2014. protiv Hrvatske i Škotske. Odgovarajući na pitanje o atmosferi koja srpsku reprezentaciju čeka u Maksimiru Stojković se našalio: "Ne mogu spavati koliko sam uplašen. Šalim se naravno, nema straha. Činjenica je da ova utakmica nije kao druge, da ima određenih tenzija, ali sve je to nogomet", dodao je. "Sve ćemo napraviti kako bismo pružili maksimum i izvukli pozitivan rezultat. Hrvatska je vrhunska reprezentacija, sa svih strana prijeti opasnost. Mislim da mogu napraviti dvije odlične momčadi od igrača koje imaju", kazao je vratar Srbije. Igrač njemačkog prvoligaša HSV-a Slobodan Rajković također je istaknuo da je hrvatska nogometna reprezentacija dosta kvalitetnija 'na papiru', ali da Srbija ima kolektiv i da je to sposobna pokazati na terenu.

Napadač Greuther Fürth Nikola Đurđić rekao je da je utakmica protiv Hrvatske najvažnija utakmica u bližoj povijesti. "Svi smo svjesni značaja utakmice, a ako rezultat bude dobar, može potpuno promijeniti kvalifikacije, tri boda na Maksimiru mogu promijeniti sve. Možemo dobiti mnogo više, nego izgubiti", poručio je Đurđić.

ZAGREB - Branič hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka najveću snagu srpske reprezentacije vidi u njezinoj obrani, no 'Čarli' smatra kako srpska obrana nije bolja od hrvatske. "Njihova posljednja četvorka - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov zaista igra u odličnim klubovima, izazivaju respekt, ali ako pogledate ljestvicu skupine vidjet ćete da smo primili manje golova," kazao je Ćorluka. Branič moskovskog Lokomotiva u odličnoj je formi što je potvrdio sjajnim nastupom u subotnjem gradskom derbiju protiv Spartaka (0:0) kada je bio najbolji igrač u momčadi Slavena Bilića. "Svi znamo što nam donosi utakmica protiv Srbije. Nadamo se pobjedi," kazao je Ćorluka, dodavši: "Nije bitno tko će zabiti gol, jedino je važno osvojiti tri boda."

Ćorluka je naglasio kako ne osjeća nervozu uoči utakmice, 'jučer sam došao iz Rusije, a tamo se ne priča o utakmici Hrvatske i Srbije'. Ne brine ga niti što je u mlađim uzrastima doživio poraz od skorašnjeg suparnika.

"To je bilo davno. Tada je reprezentacija Srbije i Crne Gore bila bolja i pobijedila je. No, to je davna prošlost," zaključio je Ćorluka.

ZAGREB - Postigavši pogodak u pobjedi Evertona protiv Manchester Cityja (2:0) Nikica Jelavić je prekinuo golgeterski post koji je trajao više od tri mjeseca. No, Jelavić je 'proradio' u idealnom trenutku uoči iznimno važnog ogleda sa Srbijom u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine. Stoga ne čudi što se Jelavić pred novinarima pojavio u sjajnom raspoloženju. Sve frustracije je izbacio iz sebe na travnjaku Goodison Parka. "Mnogo toga se nakupilo, no sve sam izbacio iz sebe nakon tog gola. Taj pogodak mi je podigao samopouzdanje. Došao je najboljem trenutku," kazao je Jelavić kojem je to bio sedmi ovosezonski ligaški gol. Zanimljivo, Jelavić je ušao u igru u posljednjim trenucima susreta i nije se nadao kako bi mogao zatresti mrežu aktualnog engleskog prvaka. "Ušao sam kao taktička zamjena, imali smo igrača manje i nisam se nadao nekoj prilici, no prevario sam se," dodao je.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija započela je s 'akcijom Srbija'. U zagrebačkom hotelu AS održana je prva novinarska konferencija na kojoj je hrvatski izbornik Igor Štimac pokušao smiriti strasti uoči petka i maksimirskog ogleda 'Vatrenih' i Srbije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. "Imam iskustva s ovakvom utakmicom. Ne trese nas euforija i neću dozvoliti da 'izgorimo' prije utakmice. Svjestan sam pogrešaka koje su učinjene uči posljednje utakmice ovih reprezentacija kada smo ispustili plasman na Europsko prvenstvo 2000. godine, no to se ovoga puta neće dogoditi," poručio je hrvatski strateg. Štimac je svjestan kako je ovo utakmica za 'šest bodova' jer bi pobjedom izbacili Srbije iz utrke za svjetsko prvenstvo u Brazilu. "Pobjedom bi eliminirali Srbiju, međutim ne želim se previše zamarati kalkulacijama. Idemo utakmicu po utakmicu." Izbornik i njegovi suradnici detaljno su analizirali suparničku igru, naglasivši kako je to ekipa s nizom kvalitetnih igrača koja će u Zagrebu biti posebno motivirana.

"Dobro smo analizirali srpsku igru. Do sada su pokazali dosta oscilacija, no radi se o reprezentaciji koja ima kvalitetnih igrača. Srbija dolazi u Zagreb s nadom u uspjeh, a na nama je da tu nadu ugasimo," zaključio je hrvatski strateg.

Štimac je naglasio kako je forma naših igrača na zavidnoj razini, atmosfera u ekipi sjajna što je sve zalog za pozitivan rezultat.

"Na tome gradimo naše samopouzdanje i vjeru. Rastemo iz utakmice u utakmicu, a u zadnjim susretima smo pokazali nogomet vrhunske kvalitete. Spremni smo za tri boda i sve ćemo učiniti kako bi ih osvojili." Na pitanje srpskih novinara strahuje li možda od dvojice novih napadača u suparničkim redovima Nikole Đurđića i Filipa Đorđevića, Štimac je bio vrlo jasan.

"Kada bi se ja morao brinuti o Đurđiću i Đorđeviću, onda bi srpski izbornik Mihajlović završio na psihijatriji od brige zbog sjajnih igara naših napadača Maria Mandžukića, Nikice Jelavića, Ivice Olića. Eduarda..."

Štimac se nije želio previše osvrtati na 'slučaj Mamić', niti je želio komentirati izjave srpskog izbornika Siniše Mihajlovića. Tek je poručio kako cijela afera oko izvršnog predsjednika Dinama ne remeti mir hrvatske vrste.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙