FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knesset dao povjerenje novoj Netanyahuovoj vladi

Autor: akoz
JERUZALEM, 18. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Izraelski parlament Knesset u ponedjeljak navečer je s 68 glasova za i 48 protiv dao povjerenje novoj vladi koju je predložio desničarski premijer Benjamin Netanyahu.

Nova Netanyahuova vlada preuzela je dužnost nakon glasovanja, a važna mjesta u njoj zauzeli su podržavatelji naseljenika na okupiranim područjima.

Iako je u novom sastavu više umjerenih nego u dosadašnjoj vladi, u njoj prevladaju političari koji su ili naseljenici ili su njihovi čvrsti podržavatelji, što bi moglo omesti napore na oživljavanju izraelsko-palestinskih razgovora.

Netanyahu je, predstavljajući novu vladu parlamentu, međutim rekao da njegova vlada Palestincima "pruža ruku mira".

"S palestinskim partnerom koji je spreman voditi pregovore u dobroj vjeri Izrael će biti spreman na povijesni kompromis koji će zauvijek okončati sukob s Palestincima", rekao je, ponovivši obećanje kakvo je dao i na početku kratkotrajnih mirovnih razgovora 2010. godine.

Novi ministar obrane Moshe Yaalon, član Netanyahuove stranke Likud, protivi se svim ograničenjima gradnje naselja. Palestinci pak kažu da prije no što se vrate pregovorima pod pokroviteljstvom SAD-a Izrael mora obustaviti gradnju naselja na okupiranim područjima.

(Hina) xakoz yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙