FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hagel obećao da rezovi neće ugroziti američku pomoć Izraelu

Autor: bcav
WASHINGTON, 5. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Novi američki ministar obrane Chuk Hagel sastao se u utorak u Washingtonu s izraelskim ministrom obrane Ehudom Barackom i obećao mu da smanjenje proračuna neće utjecati na vojnu pomoć SAD-a Izraelu, izvijestili su dužnosnici.

Za svoj prvi susret s nekim kolegom iz inozemstva otkako je izabran za prvog čovjeka Pentagona, Hagel se odlučio za Baracka u vrijeme kada je izložen kritikama nekih senatora da je preoštar prema Izraelu i naivan u svojim stajalištima prema Iranu.

Imajući u vidu automatsko smanjenje saveznog proračuna koje će stupiti na snagu ovoga vikenda, Hagel je pokušao uvjeriti Baracka da će pokušati spriječiti bilo kakve promjene vezane za financiranje raketnih i proturaketnih sustava namijenjenih Izraelu.

"Ministar Hagel izrazio je snažnu predanost sigurnosti Izraela, uključujući održavanje kvalitete izraelske vojske i nastavak američke pomoći raketnim i proturaketnim obrambenim sustavima unatoč smanjenju proračuna", rekao je u priopćenju glasnogovornik Pentagona George Little.

(Hina) xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙