FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama uvjerava Izrael da će spriječiti iransko naoružavanje

Autor: bcav
JERUZALEM, 14. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u četvrtak da SAD ima mogućnost spriječiti Iran da se domogne nuklearnog oružja i naglasio da su sve opcije otvorene.

"Mislimo kako će Iranu trebati godina ili nešto više dana da razvije nuklearno oružje, ali naravno ne želimo predugo čekati", rekao je Obama u intervjuu za izraelsku televiziju objavljenom uoči njegova posjeta Izraelu idućega tjedna.

"Ono o čemu razgovaram s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, a to sam činio i proteklih godina kada je riječ o tome pitanju, je moja poruka njemu koja će biti ista kao i prije. Ako to pitanje možemo riješiti diplomatskim putem, postići ćemo trajnije rješenje, ali ako to ne možemo i dalje držim sve opcije otvorenima", istaknuo je.

Upitan hoće li narediti napad na Iran ako se ne pronađe diplomatsko rješenje, Obama je rekao: "Kada kažem da su sve opcije otvorene, to znači da su sve opcije otvorene".

"SAD očito ima značajne kapacitete, ali naš je cilj osigurati da Iran ne posjeduje nuklearno oružje kojim bi prijetio Izraelu ili pokrenuo regionalnu utrku u naoružanju", dodao je Obama.

(Hina) xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙