FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skok dobiti Inditexa u 2012.

Autor: mkuz
MADRID, 13. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Vlasnik Zare španjolski Inditex privukao je prošle godine potrošače željne modne odjeće na novim tržištima, povećavši neto dobit za 22 posto, dok su europski kupci zbog mjera štednje štedljivije posezali za novčanikom.

Najveći svjetski lanac trgovina odjećom, vlasnik osam modnih brendova, izvijestio je o neto dobiti u visini 2,4 milijarde eura u 2012. Neto prihodi porasli su mu 16 posto, na 15,9 milijardi eura.

Kompanija je otvorila nove trgovine na 64 tržišta, među kojima i prve u Gruziji, Bosni i Hercegovini, Bivšoj Jugoslavenskoj Republici Makedoniji, Ekvadoru i Armeniji. Na kraju 2012. imala je 6.009 trgovina, 482 više nego na kraju 2011. Dodatno je proširila i mrežu internetskih trgovina koja sada obuhvaća 23 tržišta, uključujući Zarinu u Kini. Za ovu godinu planira i širenje na kanadsko tržište internetske prodaje.

Zara će u sezoni jesen/zima 2013. otvoriti i internetsku trgovini u Ruskoj Federaciji.

U priopćenju se navodi i da je u razdoblju od 1. veljače do 11. ožujka ove godine prodaja iskazana u lokalnim valutama i prilagođena za broj kalendarskih dana porasla za 12 posto. Prošlogodišnja je godina imala jedan radni dan više u veljači budući da bila prijestupna.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙