FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 1. ožujka 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

ZAGREB - U elitnom razredu engleskog nogometa ove sezone je postignut 771 pogodak, golove su postizali igrači iz čak 54 različite zemlje, a Hrvatska se nalazi na 13. mjestu po učinku naših igrača. Napadač Evertona Nikica Jelavić i napadač Fulhama Mladen Petrić ukupno su ove sezone postigli 12 golova, svaki po šest i dijele 13. poziciju s Bosnom i Hercegovinom, točnije Edinom Džekom koji je zabio 12 pogodaka, te Nigerijom i Brazilom. Najviše golova postigli su sasvim očekivano domaći nogometaši kojih ima i najviše u Premiershipu. Među strijelce se upisao 71 engleski nogometaša postigavši ukupno 212 golova.

Na drugom mjestu je Španjolska sa 14 strijelaca i ukupno 66 pogodaka. Na trećem mjestu su Belgijanci sa 43 gola i sedam strijelaca, a zatim slijedi Francuska (39 golova - 15 strijelaca), Škotska (34 gola - 12 strijelaca), Irska (30 golova - 11 strijelaca)...

ZURICH - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) oduzela je Kostarici organizaciju svjetskog U-17 prvenstva nogometašica 2014. godine zbog zastoja u izgradnji stadiona. "Kostarika je probila nekoliko rokova za izgradnju stadiona i mali su izgledi da će stadioni biti spremni do početka natjecanja. Žalimo zbog naše odluke, no nismo imali previše izborila," poručili su iz Fife. Odluku o novom domaćinu prvenstva koje će se održati od 15. ožujka do 14. travnja iduće godine Fifa će donijeti uskoro. Nagađa se kako bi to mogla biti jedna od pet zemalja koje su se prvotno kandidirale za SP - Gana, Uzbekistan, Makedonija, Rusija i UAE.

MANCHESTER - Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs (39) produžio je ugovor s 'Crvenim vragovima' na još jednu sezonu, a u subotu bi u susretu protiv Norwich Cityja trebao upisati 1.000 nastup u karijeri postavši 11. nogometaš kojem je to uspjelo. "Sretan sam zbog potpisa ugovora. Uživam u nogometu, još uvijek imam dovoljno energije i volje i raduje me što mogu pomoći momčadi," kazao je Giggs. Prije njega u klub '1.000' upisali su se Peter Shilton, Ray Clemence, Pat Jenings, Alan Ball, Nilton Santos, Dadvid Seaman, Paolo Maldini, Andoni Zubizarreta, Roberto Carlos i Javijer Zanetti. Najviše nastupa je odigrao Shilton koji je od 1966. do 1997. godine upisao 1.390 nastupa, a jedini nogometaš koji je osim Giggsa još uvijek aktivan je kapetan talijanskog Intera Zanetti. Giggs je za United u prvenstvu debitirao 2. ožujka 1991. godine protiv Evertona, a igrom sudbine 22 godine kasnije na isti datum bi mogao upisati tisućiti nastup. Giggs je u dresu 'Crvenih vragova' odigrao 931 utakmicu i postigao 168 golova, za reprezentaciju Walesa je zabilježio 64 nastupa, a još četiri u dresu Velike Britanije.

LISABON - Najuspješniji portugalski nogometni stručnjak svih vremena Jose Mourinho (50) dobit će svoju ulicu u rodnom gradu Setubalu. Gradske vlasti odlučile su jednu ulicu nazvati po 'The Special Oneu' kako bi mu se odužile za 'promocija sporta, ali i rodnog grada'.

"Mourinho je zaslužio ime ulice zbog svojih sjajnih rezultata, karizme i ugleda koji ima u svijetu," poručili su čelnici grada koji se nalazi 40 kilometara južno od Lisabona. Mourinho je osvojio naslove prvaka na klupi Porta, Chelsea, Intera i Real Madrida, te dvije Lige prvaka s Portom i Interom. U karijeri je ukupno osvojio čak 20 trofeja.

NEW YORK - Vodeća momčad NHL lige Chicago Blackhawks upisala je i 20 uzastopni susret bez poraza u regularnom dijelu utakmice. Na gostovanju kod St. Louis Blues slavili su 3:0 pa nakon prvih 20 utakmica sezone imaju 17 pobjeda i tri poraza nakon izvođenja kaznenih udaraca. Chicago je tako od 40 mogućih bodova ove sezone osvojio 37 i uvjerljivo vodi u Zapadnoj konferenciji. Golove za sedmu uzastopnu pobjedu postigli su Jonathan Toews već u 12. sekundi utakmice, zatim Andrew Shaw u 43. minuti, te ponovo Toews pet minuta kasnije.

NEW YORK - Na programu NBA lige bile su tek tri utakmice. Los Angeles Lakersi su u Staples Centru pobijedili Minnesota Timberwolvese 116:94, LA Clippersi su na gostovanju u Indianapolisu porazili Pacerse 99:91, dok su Chicago Bullsi u United Centru slavili protiv Philadelphije 93:82. Lakersi su do 21. uzastopne pobjede protiv Timberwolvesa stigli bez previše problema. Bili su uvjerljivi u svakoj četvrtini za konačnih plus 22 koša razlike. Bila je to peta pobjeda Lakersa u zadnjih sedam susreta, te 12. pobjeda u zadnjih 17 susreta čime su se primakli osmoj poziciji na Zapadu koju drži Houston na dvije pobjede zaostatka. "Bili smo dobro raspoloženi. Ulazilo je sa svih pozicija. Nastavlja se naš lov na doigravanje," kazao je Kobe Bryant sa 33 koša najefikasniji igrač u pobjedničkim redovima. Antawn Jamison je dodao 17 koševa i osam skokova, Jodie Meeks 16 koševa, a Dwight Howard 11 koševa i 13 skokova. Kod gostiju najbolji su bili J.J. Barea sa 20 i Luke Ridnour sa 19 koševa.

ACAPULCO - Bivši najbolji tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal plasirao se u polufinale ATP teniskog turnira u Acapulcu nakon što je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Argentinca Leonarda Mayera 6-1, 7-5. Nadala sada očekuje sunarodnjak Nicolas Almagro protiv kojeg je igrao osam puta i svih osam puta slavio. Posljednji put u četvrtfinalu Roland Garrosa prošle godine. "Uživam ponovo igrajući tenis. Osjećam se odlično i prepun sam samopouzdanja. Znam da će nakon ovako dugačke pauze uslijediti i crni dani, no sada je sve super," kazao je Nadal koji se vratio tenisu početkom veljače nakon što je posljednji meč odradio prošle godine u Wimbledonu gdje je u 2. kolu izgubio od Čeha Lukaša Rosola. Zbog ozljede lijevog koljena, nije igrao do kraja godine, a kada se želio vratiti, pogodili su ga želučani problemi.

DELRAY BEACH - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Delray Beachu nakon što je u dvoboju drugog kola pobijedio Rusa Evgenija Donskog 6:3, 7:5. Bio je to prvi međusobni susret Dodiga koji se nalazi na 62. mjestu ATP ljestvice i 23-godišnjeg Rusa, 82. tenisača svijeta. Za ulazak u polufinale Dodig će se boriti protiv drugog nositelja Nijemca Tommyja Haasa koji je bio bolji od Uzbekistanca Denisa Istomina 6:4, 6:1. Dodig i Haas do sada nisu igrali međusobno.

ZAGREB - U trećem susretu četvrtfinala regionalne EBEL lige u hokeju na ledu Medveščak je u Ledenoj dvorani Doma spotova izgubio od Red Bull Salzburga 2:5 (0:1, 1:1, 1:3) i Austrijanci sada u seriji na četiri pobjede vode 2:1. Golove za momčad iz Salzburga zabili su Matthias Trattnig (17:49, 45:14), Dominique Heinrich (34:19), Ryan Duncan (58:37) i Yorick Treille (59:32), dok je oba gola za 'medvjede' zabio Jakub Gasparovic (21:55, 51:44). Četvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju u Salzburgu.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙