FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 15. ožujka 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez ocijenio je neprihvatljivom današnju izjavu Zdravka Mamića da ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović mrzi sve hrvatsko jer je Srbin, te je najavio pokretanja disciplinskog postupka protiv prvog čovjeka Dinama i člana Izvršnog odbora HNS-a.

"Hrvatski nogometni savez smatra kako svaki sportski djelatnik treba odgovarati kao pojedinac za svoje riječi i djela, pa se stoga moramo ograditi od posljednje izjave gospodina Zdravka Mamića za Soundset radio. Hrvatski nogometni savez smatra izjave člana Izvršnog odbora HNS-a Zdravka Mamića neprihvatljivima, a takav način komunikacije neprimjerenim. Kao član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni djelatnici, dužan je poštivati odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Budući da je gospodin Mamić svojom izjavom povrijedio spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podnesena prijava radi pokretanja disciplinskog postupka", navodi se u priopćenje HNS-a.

U intervjuu za Soundset radio Zdravko Mamić je među ostalim izjavio kako ministar Jovanović mrzi sve što počinje sa "hrvatski" jer ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko, te da je on uvreda za hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka.

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pridružio se općoj osudi izjave koju je izvršni predsjednik NK Dinama Zdravko Mamić izrekao u današnjoj emisiji Soundset Plavog radija na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

"Sadržaj, ton i način njegovih izjava neprihvatljive su i potpuno neprimjerene u svakom civiliziranom društvu. One se kose sa svim načelima Olimpijske povelje te ih treba najoštrije osuditi. HOO podržava sve napore Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta usmjerene ka boljitku hrvatskog sporta", kaže se u priopćenju HOO-a.

ZAGREB - Nogometaši Lokomotive u susretu su 24. kola Prve HNL kao gosti u Kranjčevićevoj ulici svladali Zagreb sa 4-2 (2-1), te su preuzeli drugo mjesto na ljestvici sa 42 boda, tri više od trećeg Hajduka koji će svoj susret 24. kola odigrati u nedjelju u gostima protiv Zadra, a devet manje od vodećeg Dinama koji u subotu gostuje u Puli kod Istre 1961. Pobjedu Lokomotivi osigurali su Pjaca (12), Antolić (44), Bručić (53) i Barbarić (55), dok su strijelci za Zagreb bili Ćurjurić (45) i Abdurahimi (50).

U preostala dva susreta 24. kola igrana u petak, između Slavena Belupa i Osijeka, te Intera iz Zaprešića i Splita, nije bilo golova.

REZULTATI 24. KOLA PRVE HNL,

Petak:

Zagreb - Lokomotiva 2-4 (Ćurjurić 45, Abdurahimi 50 / Pjaca 12, Antolić 44, Bručić 53, Barbarić 55)

Slaven Belupo - Osijek 0-0

Inter - Split 0-0

Subota:

Cibalia - Rijeka (15 sati)

Istra 1961 - Dinamo (18 sati)

Nedjelja:

Zadar - Hajduk (18 sati)

LJESTVICA:

1. Dinamo 23 16 3 4 49-18 51

2. Lokomotiva 24 12 6 6 40-29 42

3. Hajduk 23 11 6 6 33-18 39

4. Split 24 11 5 8 37-28 38

5. Rijeka 23 10 7 6 32-29 37

6. Slaven Belupo 24 9 6 9 30-35 33

7. Osijek 24 6 12 6 21-20 30

8. Istra 1961 23 6 8 9 22-26 26

9. Zadar 23 6 5 12 24-42 23

10. Cibalia 23 6 5 12 20-33 23

11. Zagreb 24 6 4 14 21-44 22

12. Inter 24 4 9 11 25-32 21

ZAGREB - Ususret kvalifikacijskoj nogometnoj utakmici između reprezentacija Hrvatske i Srbije, koja će se u petak, 22. ožujka, igrati na maksimirskom stadionu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, održao je radni sastanak s vodstvom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kojem su precizirane protokolarne, organizacijske i sigurnosne mjere za ovu utakmicu visokog stupnja rizika. Definiran je i hodogram aktivnosti u koji su uključene sve mjerodavne službe i institucije u Zagrebu.

"Kako se čulo, stadion je rasprodan, a javno gledanje sraza hrvatske i srpske reprezentacije bit će organizirano na Trgu bana Jelačića. Mjerodavne službe učinit će sve kako bi utakmica i sve popratne aktivnosti prošle u znaku sporta i u najboljem mogućem ozračju. Zagreb će, zaključeno je, i ovog puta pokazati gostoljubivost, toplinu i širom otvorena vrata", stoji u današnjem priopćenju iz ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Osim gradonačelnika Bandića i njegovih najbližih suradnika, na sastanku u Uredu gradonačelnika, u ime HNS-a prisustvovali su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, voditelj marketinga Alan Balen i predsjednik Komisije za stadione i objekte Miljenko Sakoman.

DUBROVNIK - Vaterpolisti Juga CO u susretu su 20. kola regionalne Jadranske lige u svom bazenu svladali Medveščak sa 17-6, te se tako izdvojili na vrhu ljestvice s tri boda i utakmicom više od drugog Primorja EB. U drugom susretu igranom u petak Budva m-tel je kao gost svladala Jadran iz Herceg Novog sa 8-4. Ostale utakmice 20. kola igraju se u subotu, a sastaju se Jadran (ST) - Triglav, Šibenik - Mornar BS, Mladost - POŠK i Primorje EB - Primorac. Na ljestvici Jug CO ima 57 bodova, Primorje EB 54, treća je Mladost sa 42, a četvrta Budva m-tel sa 38.

ŠIBENIK - U finalu ovogodišnjeg izdanja Kupa košarkašica "Ružica Meglaj-Rimac" igrat će šibenski Jolly JBS i Novi Zagreb. U polufinalnim susretima igranim u petak u šibenskoj dvorani Baldekin domaće igračice svladale su pulski Rockwool sa 101-51, dok su Zagrepčanke nadigrale braniteljice naslova Gospić sa 74-57. Finalni dvoboj na rasporedu je u subotu od 18 sati također u Šibeniku.

KNIN - Izložba fotografija pod naslovom "Snaga paraolimpizma" fotoreportera Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) Damira Senčara otvorena je večeras u galerijskom prostoru Ureda Hrvatske gospodarske komore za područja posebne državne skrbi u Kninu. Pokrovitelj izložbe je predsjednik RH Ivo Josipović, a zajednički je organiziraju Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) i Hine uz pomoć Britanskog veleposlanstvo u RH.

Otvarajući izložbu izaslanica predsjednika RH i povjerenica za osobe s invaliditetom u Uredu predsjednika Vesna Škulić kazala je kako je predsjednik Josipović sa posebnim zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo izložbe koju su do sada mogli razgledati posjetitelji u gradovima na sjeveru naše domovine, a sada će je i oni na jugu. Kninski dogradonačelnik Tomislav Verdoljak je rekao da uz snagu volje i duha sportaši s invaliditetom mogu nadvladati svoje tjelesne poteškoće i postići odlične sportske rezultate. Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić istaknuo je uvjerenje kako će izložba pomoći u senzibiliziranju javnosti za razbijanje arhitektonskih barijera koji onemogućavaju osobama s invaliditetom normalno kretanje, a takvih barijera ima puno u svim mjestima pa i u najbrže rastućem gradu i jednom od od hrvatskih simbola Kninu.

Na izložbi je prikazeno 45 fotografija Hinina fotoreportera Senčara, među kojima su svih osam osvajača paraolimpijskih odličja za Hrvatsku počevši od Milke Milinković, Jelene Vuković, Mihovila Španje, Darka Kralja, Antonije Balek, Branimira Budetića, Mikele Ristoski do Zorana Talića, te šestorice dragovoljaca Domominskog rata: Darka Kralja, Tomislava Zadre, Tomislava Špalja, Marija Dadića, Zorana Križanca i Bore Rađenovića.

Izložba "Snaga paraolimpizma" u Knin je stigla nakon Zagreba, Vukovara, Slavonskog Broda, Velike Gorice, Siska, Varaždina, Karlovca i Bjelovara, a bit će otvorena do 30. ožujka, a nakon toga seli u Zadar gdje će biti otvorena 3. travnja.

ISTANBUL - Na Europskom dvoranskom atletskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama u petak je u Istambulu član Atletskog kluba osoba s invaliditetom "Agram" Zoran Talić osvojio brončano odličje skokom u dalj od 6,97 metara. Europski prvak je Španjolac Jose Pineiro Esposito skokom od 7,22, a srebreni Ukrajinac Pryut Nitro skokom od 7,05 metara.

"Iako sam očekivao bolji skok i sjajniju medalju, broncom i ovom daljinom na početku nove sezone svakako sam zadovoljan. Vjerujem da ću ove godine postaviti novi osobni rekord na početku novog paraolimpijskog ciklusa" kazao je Talić.

Hrvatske boje u na Europskom dvoranskom prvenstvu, koje se održava od 15. do 17. ožujka, brane još Puljanka Mikela Ristovski, Bjelovarčanin Goran Jelić i Velikogoričanin Martin Budimir.

NYON - Parovi četvrtfinala nogometne Europske lige:

Chelsea - Rubin Kazan

Tottenham - Basel

Fenerbahče - Lazio

Benfica - Newcastle

Prve utakmice 4. travnja, a uzvrati 11. travnja.

TRONDHEIM - Ovogodišnji svjetski prvak u skijaškim skokovima na velikoj skakaonici, Poljak Kamil Stoch ostvario je svoju drugu uzastopnu pobjedu u Svjetskom kupu, nakon Kuopija u utorak Stoch je bio najbolji i u petak na natjecanju održanom u Trondheimu, a ovom se pobjedom probio na treće mjesto ukupnog redoslijeda u Svjetskom kupu. Stoch je slavio skokovima od 131,0 i 140,0 metara što mu je donijelo 280.4 bodova, 1.7 više od drugog Nijemca Richarda Freitaga, te 8.3 od trećeg Japanca Daikija Ita.

Naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa još ranije je osigurao Austrijanac Gregor Schlierenzauer, koji je u Trondheimu zauzeo 16. mjesto, sa 1396 bodova. Drugi je Norvežanin Anders Bardal sa 932 boda, dok treći Stoch ima 847. Do kraja sezone ostala su još tri natjecanja, jedno u nedjelju u Oslu, te još dva sljedećeg tjedna na Planici.

LONDON - Ruski par Tatjana Volosožar i Maksim Trankov osvojili su naslov svjetskih prvaka u klizanju na SP koje se održava u Londonu. Volosožar i Trankov, koji su nedavno u Zagrebu osvojili i naslov europskih prvaka, osvojili su ukupno 225.71 bodova, te su slavili s više od 20 bodova prednosti od branitelja naslova, njemačkog para Aljona Savčenko/Robin Szolkowy. Volosožar i Tankov su tako drugi put zaredom na velikom natjecanju bili uspješniji od Savčenko i Szolkowyja koji su i u Zagrebu bili srebrni. Brončane medalje osvojili su Kanađani Meagan Duhamel i Eric Radford.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙