FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjena prodaja H&M-a u veljači

Autor: mkuz
STOCKHOLM, 15. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Švedski lanac trgovina odjećom Hennes & Mauritz u petak je izvijestio da mu je prodaja u dućanima otvorenim dulje od godine dana pala u veljači, peti mjesec zaredom, zbog manjeg broja radnih dana za trgovine nego u prijestupnoj 2012.

Drugi po veličini europski lanac trgovina odjećom pogođen je slabom potrošnjom u Europi gdje ostvaruje većinu prihoda. Nasuprot tome, vodeći europski lanac trgovina odjećom, španjolski Inditex bolje se nosi s padom na europskom tržištu zahvaljujući agresivnom širenju.

Prodaja u H&M-ovim trgovinama otvorenim dulje od godine dana pali su za tri posto u lokalnim valutama u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

"Za nešto više od tri postotna boda prodaju u veljači 2013. smanjio je kalendarski efekt dana više u prošloj, prijestupnoj godini", navodi se u priopćenju

Ukupna je prodaja, koja uključuje i nove trgovine, povećana za pet posto.

Tromjesečne rezultate kompanija će objaviti 21. ožujka.

Veljača je zadnji mjesec H&M-ova prvog fiskalnog tromjesečja kada je kompanija prema vlastitim podacima ostvarila prihode od 28,4 milijarde švedskih kruna (4,41 milijardu dolara).

Grupa dugoročno ulaže u kupovinu preko interneta i novi lanac prodavaonica.

H&M je prisutan na 48 tržišta a najavili su da će otvoriti 325 novih trgovina u ovoj godini, većinu na kineskom i američkom tržištu. Namjeravaju otvoriti i internetsku trgovinu u Sjedinjenim Državama.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙