FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAS potvrdio cilj pozitivnog poslovanja u fiskalnoj godini, smanjio gubitak

Autor: mpuk
STOCKHOLM, 8. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Skandinavski zračni prijevoznik SAS potvrdio je u petak da fiskalnu godinu 2012/2013. planira zaključiti u plusu, nakon što je osjetno smanjio gubitak u prvom tromjesečju.

SAS-u je na kraju prošle godine prijetilo trajno prizemljenje nakon što su vjerovnici zaprijetili da će prekinuti poslovanje zrakoplovnog prijevoznika koji još od 2007. nije zaključio godinu u plusu.

Potom su Švedska, Norveška i Danska, koje su zajedno vlasnici pola udjela u toj zrakoplovnoj kompaniji, u suglasnosti s bankama vjerovnicima dale SAS-u rok od dvije godine da napravi zaokret, odobrivši njegov novi plan preustroja.

SAS je u prvom fiskalnom tromjesečju zabilježio gubitak prije oporezivanja od 823 milijuna kruna (129,67 milijuna dolara) zbog, kako su kazali, sezonski uvjetovane slabosti. Rezultat je u skladu s očekivanjima.

U istom razdoblju prethodne godine gubitak je iznosio 2,7 milijardi kruna.

"Ako ne bude značajnijih nepredviđenih vanjskih događaja a cijene goriva za mlazne zrakoplove ostanu oko sadašnjih razina, vjerujemo da postoji mogućnost da postignemo ... pozitivnu dobit prije oporezivanja (EBT) u cijeloj 2012/2013. fiskalnoj godini", kazao je izvršni direktor Rickard Gustafson u priopćenju.

Proteklih nekoliko godina zrakoplovne kompanije u Europi muku muče s padom gospodarskih aktivnosti i visokim cijenama goriva za zrakoplove.

Niskobudžetni prijevoznici, poput Ryanaira, također su pritisnuli nacionalne zrakoplovne kompanije poput SAS-a i Finnair-a koji imaju veće troškove i manje fleksibilne ugovore o radu.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙