FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: zakon o ratifikaciji već u parlamentarnoj proceduri

Autor: lfia
LJUBLJANA, 14. ožujka 2013.(Hina) - U slovenskom parlamentu potvrdili su u četvrtak da je u parlamentarnu proceduru ušao prijedlog zakona o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom.

Očekuje se da će danas ili sutra biti poznat datum održavanja sjednice parlamentarnog odbora za vanjsku politiku, na kojemu će se zakon o ratifikaciji najprije razmatrati kako bi bio upućen na odlučivanje zastupnicima na plenarnoj sjednici.

Nakon što je potporu ratifikaciji, zbog postignutog memoranduma dviju vlade o rješavanju pitanja Ljubljanske banke Zagreb, izrazila sadašnja vlada u odlasku premijera Janeza Janše i buduća vlada Jadranke Bratušek, o kojoj će parlament odlučivati idućeg tjedna, smatra se da neće biti poteškoća s osiguranjem dvotrećinske većine kojom zakon slovenski parlament treba potvrditi.

Janez Janša izjavio je u ponedjeljak, nakon potpisivanja memoranduma o suglasnosti dviju vlada u Mokricama, da će do potpisivanja hrvatskog pristupnog ugovora s EU doći do kraja ovog mjeseca. Ratifikaciju podržavaju i stranke koje ulaze u novu vladu Alenke Bratušek, na što su se obvezale i jednom od točaka svog sinoć potpisanog koalicijskog ugovora.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙