FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U slovenskom parlamentu sastanak o Ljubljanskoj banci

Autor: lfia
LJUBLJANA, 6. ožujka 2013.(Hina) - Vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta nenadano se u srijedu poslije podne sastao iza zatvorenih vrata, a raspravlja o pitanju Ljubljanske banke.

Kako je javila Slovenska tiskovna agencija STA, sjednici su nazočni i predsjednik slovenske vlade Jnaez Janša, te mandatarka za sastav nove vlade Alenka Bratušek. Prije sjednice, koja još traje, nije bilo izjava, a pretpostavlja se da su tema sastanka dosadašnji pregovori s hrvatskom stranom o pitanju Ljubljanske banke čije rješenje je za Sloveniju uvjet za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s EU.

Slovenska tiskovna agencija sastanak dovodi u svezu sa sastankom Janeza Janše s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem koji je bio okvirno najavljen za nedjelju 10. ožujka.

Za sada je još nejasno hoće li doći do toga susreta, na kojemu bi po očekivanju nekih moglo doći do potpisa dogovora o Ljubljanskoj banci, piše STA, te dodaje da bi se se Janša, ako za to dobije suglasnost parlamenta, mogao sastati s Milanovićem i zaključiti dogovor o Ljubljanskoj banci iako obavlja samo tekuće poslove.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙