FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodik kritizira međunarodnu zajednicu zbog Kosova

Autor: brad
MOSTAR, 12. ožujka 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kritizirao je u utorak međunarodnu zajednicu tvrdeći da ponižava Srbe na Kosovu te pozvao Srbiju na nastavak borbe za Kosovo, objavili su u utorak mediji u BiH.

Dodik se u utorak u Banjoj Luci sastao s predstavnicima Srba sa sjevera Kosova te je najavio snažnu potporu tamošnjim vlastima.

"Međunarodna zajednica inzistira na rješenjima u kojima se ne vidi zaštita srpske nacionalne zajednice i srpske državnosti nastavljući ponižavati Srbe na Kosovu", rekao je Dodik na konferenciji za novinare. Dodao je da se i posljednjim prijedlozima "lomi srpska pozicija na Kosovu".

"Međunarodna zajednica je trebala prihvatiti i zahtjeve srpske nacionalne zajednice i srpske države na Kosovu i pokušati dati nekakvu satisfakciju za ono što je učinjeno takozvanim priznanjem Kosova", kazao je predsjednik RS. Po njegovim riječima, Srbija mora nastaviti političku borbu za Kosovo.

Dodik je najavio potporu akciji prikupljanja sredstava za pomoć Srbima na Kosovu, koja je započela u ponedjeljak, ističući da će u Kosovskoj Mitrovici vlada Republike Srpske izgraditi stambeno-poslovni objekt u kojemu će se nalaziti kulturni centar Republike Srpske.

Načelnik okruga u Kosovskoj Mitrovici Radenko Nedeljković ocijenio je da međunarodna zajednica, primjenjujući dvostruke standarde, pokušava sjeverni dio Kosova silom integrirati u kosovsko društvo dodavši su Srbi na Kosovu "najugroženiji narod na svijetu" i pozivajući na snažniju potporu Beograda.

Srbijanski premijer Ivica Dačić u Bruxellesu, pod pokroviteljstvom Europske unije, pregovara s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem o rješavanju problema srpske zajednice na Kosovu i nizu tehničkih, ekonomskih i političkih pitanja koji opterećuju odnose Beograda i Prištine. Idući krug razgovora zakazan je za 20. ožujka.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙