FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDA neće sudjelovati u novoj vladi Republike Srpske

Autor: zkre
MOSTAR, 11. ožujka 2013. (Hina) - Stranka demokratske akcije (SDA) odlučila je da neće sudjelovati u novoj vladi Republike Srpske budući je vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika odbacio kandidaturu Dževada Mahmutovića za ministra smatrajući prijepornim njegovo sudjelovanje u ratu.

"Odbijanje njegove kandidature uvreda je za sve bosanskohercegovačke domoljube, posebno povratnike u Republiku Srpsku", rekao je predsjednik SDA Sulejman Tihić za sarajevsko "Oslobođenje" od ponedjeljka. Tihić je ocijenio neshvatljivim da politički vrh Republike Srpske ne prihvaća kandidaturu Mahmutovića, čiji je otac i više članova obitelji ubijen u ratu i uz činjenicu da se unatoč svemu nakon rata vratio živjeti u Podrinje.

Mandatarka za sastav Vlade RS-a Željka Cvijanović ponudila je stranci SDA ulazak u vladu, nakon čega je ova stranka predložila Dževada Mahmutovića za ministra. Takvu mogućnost odbacili su iz SNSD-a, a predsjednik Milorad Dodik je upozorio da nitko s ratnim naslijeđem ne može biti član vlade Republike Srpske.

Za utorak je u Banjoj Luci sazvana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se glasovati o izboru nove vlade. Očekuje se da će nova vlada, u kojoj je šest novih dužnosnika iz SNSD-a, dobiti potvrdu jer SNSD, Socijalistička partije Republike Srpske i Demokratski narodni savez imaju uvjerljivu većinu. Ranije je najavljivano da će u novoj Vladi biti i jedan ministar iz reda HDZ-a BiH.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙