FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodik neće bivšeg pripadnika Armije BiH u vladi RS-a

Autor: zkre
MOSTAR, 9. ožujka 2013. (Hina) - Zakomplicirao se ulazak u vlast ministra iz reda Stranke demokratske akcije (SDA) u vladu Republike Srpske nakon što je predsjednik toga entiteta i vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik u subotu osporio da ministar može biti bivši pripadnik Armije BiH.

SDA za ministra u vladi RS-a predložila je bivšeg pripadnika Armije BiH Dževada Mahmutovića, koji je i dobitnik najvišeg ratnog priznanja 'zlatnog ljiljana'. Dodik je pak odgovorio kako nitko tko je opterećen ratnim nasljeđem ne može biti u vlasti dodajući da SDA neće biti u vlasti bude li inzistirala na Mahmutovićevu imenovanju.

"Ako inzistiraju na nekom imenu za koje mi jasno kažemo ne onda znači da neće biti u vlasti", rekao je Dodik u izjavi za medije.

Istodobno iz SDA su u subotu poručili da i dalje stoje iza imenovanja Dževada Mahmutovića za novog ministra trgovine i turizma u vladi RS-a. Pojasnili su kako ne postoji ništa sporno u životu i radu njihova kandidata.

Nova Vlada RS-a trebala bi se uspostaviti do 12. ožujka, a dogovoreno je da će u njoj uz vladajući SNSD biti i ministri iz HDZ-a BiH, Socijalističke partije Republike Srpske i Demokratskog narodnog saveza.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙