FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGS smatra da se zanemaruju demografski problemi

Autor: dsil
RIJEKA , 12. ožujka 2013. (Hina) - Kandidat PGS-a za primorsko-goranskog župana Amir Muzur ocijenio je danas da se demografski problemi u Rijeci i županiji zanemaruju te da vladajući nastoje relativizirati podatke da se broj stanovnika neprestano smanjuje.

Grad ili županija ne mogu biti ozbiljni ako se ne bave i demografskim pitanjima, ustvrdio je Muzur na konferenciji za novinare.

Predsjednik stranke Akcija mladih, koja koalira s PGS-om, Boris Kurelić naveo je da je u Rijeci vrlo teško odgajati djecu, naći posao i stan te da zbog toga sve više ljudi odlazi.

Iznio je podatke po kojima su cijene vrtića u Rijeci najviše među velikim hrvatskim gradovima, da ih je malo i da godišnje za 200-tinjak djece nema mjesta, a Rijeka i od svih velikih gradova ima najmanje privatnih vrtića. U Rijeci ih je osam, a u Puli koja ima polovicu stanovnika ima ih dvostruko.

Uz to je naveo da su i naknade za novorođenu djecu u Rijeci najniže. Rezultat svega je da se u deset godina broj stanovnika Rijeke smanjio za 11 posto, zaključio je.

Kandidat PGS-a za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš naveo je da bi gradska uprava trebala pogodovati i stimulirati otvaranje privatnih vrtića.

(Hina) xdsil ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙