FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muzur: lokalna vlast mora reagirati na probleme brodogradilišta

Autor: dsil
RIJEKA, 1. ožujka 2013. (Hina) - Kandidat za primorsko-goranskog župana Primorsko-goranskog saveza (PGS) Amir Muzur na današnjoj je konferenciji za novinstvo kazao da bi lokalna samouprava i županija trebale reagirati na probleme brodogradilišta iako im to nije zakonska obveza.

Muzur je rekao da nova županijska vlast, koju namjeravaju uspostaviti nakon izbora, neće raditi samo ono što mora po zakonu nego i ono što smatra da mora.

Ocijenio je da su pogrešne teze da se na brodogradilišta samo troši iz državnog proračuna kazavši da kooperanti brodogradilišta i tvrtke vezane uz njih donose više prihoda državnom proračunu nego što se iz njega troši za brodogradnju.

PGS-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš je ustvrdio da se ne zamjećuju ozbiljna rješenja vlasti za brodogradnju osim deklarativnih stavova.

Naveo je da više nema nikoga u Vladi tko se intenzivno bavi brodogradnjom, nakon što je otišla bivša zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal te istaknuo da lokalna samouprava ne bi smjela šutjeti o problemima brodogradnje.

Ivaniš je naglasio da PGS podržava sindikalne napore za spas 3. maja i ugovaranje novih poslova kao preduvjet zaposlenosti.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙