FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington protjerao dvojicu venezuelskih diplomata

Autor: mtro
WASHINGTON , 11. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Washington je tijekom vikenda izbacio dvojicu diplomata venezuelskog veleposlanstva i konzulata u Sjedinjenim Državama, kao odgovor nakon što su 5. ožujka protjerana dvojica američkih vojnih atašea u Caracasu, objavio je State Department.

Drugog tajnika veleposlanstva u Washingtonu, Orlanda Jose Montanez Olivaresa i dužnosnika u konzulatu u New Yorku Victora Camacaro Mata Sjedinjene Države su u subotu proglasile za "personae non gratae", rekla je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland, nakon prvih informacija od jednog neimenovanog dužnosnika ministarstva.

Dvojica venezuelskih diplomata su u nedjelju napustila Sjedinjene Države.

"Kao odgovor na potez venezuelske vlade protiv naše dvojice predstavnika, mi smo 9. ožujka informirali vladu Venezuele sukladno članku 9 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i članku 23 Bečke konvencije o konzularnim vezama, da smo dvojicu njihovih drugih tajnika proglasili nepoželjnima", rekla je Nuland.

To protjerivanje se zbilo nekoliko sati nakon pogreba predsjednika Huga Chaveza u petak.

Dvojica američkih vojnih atašea su 5. ožujka protjerani iz Venezuele nakon optužbi o pripremanju urote protiv vlade Venezuele. Washington je naveo da je razočaran tim optužbama i ocijenio apsurdnim optužbu da su Sjedinjene Države odgovorne za bolest predsjednika, kao što je rekao potpredsjednik netom prije objave smrti Huga Chaveza.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙