FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski i američki diplomati će u četvrtak razgovarati o Siriji

Autor: akoz
MOSKVA, 6. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Visoki diplomati Rusije i SAD-a će u četvrtak na sastanku u Londonu razgovarati o sirijskom sukobu, rekla je Rusija u srijedu u najavi posljednjeg u nizu susreta koji za cilj imaju naći način da se okonča krvoproliće.

Ruski posebni izaslanik za Bliski istok, zamjenik ministra vanjskih poslova Mihail Bogdanov razgovarat će sa zamjenikom državnog tajnika SAD-a Williamom Burnsom na marginama međunarodnog skupa posvećenog Jemenu, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksandar Lukaševič.

Planirani sastnak održat će se nakon što su se u petak ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik SAD-a Barack Obama, kako je priopćila Bijela kuća, složili glede "potrebe promicanja političke tranzicije" kako bi se što prije okončalo nasilje u Siriji.

Kremlj je rekao da su Putin i Obama svojim ministrima vanjskih poslova rekli da traže "nove incijative" za okončanje građanskog rata.

Bogdanov se u srijedu u Londonu sastao i s Lakhdarom Brahimijem, izaslanikom UN-a i Arapske lige za Siriju, te britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙