FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 11. ožujka

Autor: tper
ZAGREB, 10. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 11. ožujka.

ZAGREB - Vicekancelar i savezni ministar gospodarstva i tehnologije Savezne Republike Njemačke Philipp Roesler, koji je u posjetu Hrvatskoj, razgovarat će s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem (14, 30 sati, Ured predsjednika RH) te s predsjednikom Vlade RH Zoranom Milanovićem (15,10 sati - snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti upisivanje u Zlatnu knjigu i početak sastanka, o kojem će biti objavljeno priopćenje). Potom će se, u 16.15 sati, vicekancelar Roesler sastati s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije, u 17.05 sati. Nakon toga vicekancelar Roesler sastat će se s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom (17,30 sati), te ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom (18,20 sati - snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanaka, a o njihovom sadržaju javnost će biti izviještena priopćenjem).

ZAGREB - Novi jamstveni program "Investicijom do uspjeha" kao i izmjene postojećih jamstvenih programa na konferenciji za novinare predstavit će ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i predsjednik Uprave Hamag Investa Darko Liović (11,00 sati, Hamag Invest, Gjure Deželića 7).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u veljači su u odnosu na siječanj porasle za 0,4 posto, dok su na godišnjoj razini, u odnosu na veljaču 2012. godine, više za 2,4 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Isključe li se cijene energije proizvođačke cijene u veljači su u usporedbi sa siječnjem porasle za 0,2 posto, a u usporedbi s veljačom prošle godine povećane su za 0,8 posto. U usporedbi s prošlogodišnjom veljačom, u drugom ovogodišnjem mjesecu proizvođačke cijene energije porasle su za 5,5 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,7 posto, dok su pale cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6 posto, kapitalnih proizvoda 1,2 posto i intermedijarnih proizvoda 0,2 posto.

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda u Hrvatskoj su na kraju siječnja u odnosu na stanje s kraja prošlogodišnjeg prosinca bile manje za 1,6 posto, dok su na godišnjoj razini, u odnosu na kraj siječnja 2012. godine, smanjene za 4,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Na godišnjoj razini, u odnosu na siječanj 2012. godine, zalihe u rudarstvu i vađenju bile su manje za 20,6 posto, a u prerađivačkoj industriji za 3,5 posto. Među 23 djelatnosti u sklopu prerađivačke industrije u njih 15 u siječnju je zabilježeno smanjenje, a u osam povećanje zaliha. Pritom gotovo sve djelatnosti koje imaju značajniji udio u prerađivačkoj industriji na međugodišnjoj razini, prema siječnju 2012., bilježe smanjenje zaliha gotovih industrijskih proizvoda.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙