FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 6. ožujka

Autor: dsta
ZAGREB, 6. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 6. ožujka:

SPLIT - Međunarodni sajam GAST, 18. po redu, na splitskom Žnjanu otvorit će, kako je najavljeno, predsjednik Republike Ivo Josipović. U sklopu GAST-a do 10. ožujka održavaju se specijalizirani sajmovi prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, kave, namještaja i sajam turizma. Na ovogodišnjem GAST-u sudjeluju izlagači iz 11 zemalja. (10,00 sati, na platou splitskog Žnjana)

ZAGREB - Strategiju razvoja poduzetništva u Republici Hrvatskoj predstavit će na konferenciji za novinare ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras (11,00 sati, sjedište Ministarstva, Vukovarska 78).

ČEPIN - Pogone IPK Tvornice ulja Čepin, u povodu ponovnog pokretanja proizvodnje, obići će ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Tvornice ulja Čepin ima 206 zaposlenih i kapacitet prerade od 500 tona sirovine odnosno 100 tona proizvedenog rafiniranog ulja dnevno. Do prije šest mjeseci proizvodnja je bila prekinuta, a sada je redovna. (obilazak u 13,00 sati, a izjave u 13,30 sati, prostorije tvrtke, Ulica grada Vukovara 18, Čepin).

BERLIN - Na 47. svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu od 6. do 10. ožujka među blizu 11 tisuća izlagača iz oko 180 zemalja svijeta predstavlja se i Hrvatska sa svojom turističkom ponudom. Nositelj hrvatskog nastupa na ITB-u je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) uz koju hrvatski turizam predstavlja još 30-ak izlagača, turističkih tvrtki i zajednica te Croatia Airlines. S obzirom na važnost te burze i njemačkog tržišta za hrvatski turizam na ITB-u će boraviti i ministar turizma Veljko Ostojić koji će imati niz susreta s predstavnicima svjetskog i njemačkog turizma. Novosti iz hrvatskog turizma za ovu godinu bit će predstavljene na hrvatskoj konferenciji za medije (12,00 sati, Messegelande Berlin).

ZAGREB - Nova direktorica Svjetske banke za zemlje srednje Europe i Baltika Mamta Murthi održat će brifing za novinare (16,00 sati, Ured Svjetske banke u Zagrebu, Radnička cesta 90/9).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙