FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 28. veljače

Autor: tper
ZAGREB, 27. veljače 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 28. veljače.

ZAGREB - Predstavnici Vlade i samoborskog DIV-a potpisat će Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevne industrije Split. Prije samog potpisivanja, ugovor će se naći i na sjednici Vlade koja treba dati suglasnost na konačni tekst ugovora kojim samoborski DIV postaje vlasnik Brodosplita. Ugovor će u ime Republike Hrvatske i ostalih imatelja dionica ugovor potpisati ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. U ime DIV Brodogradnje d.o.o. ugovor će potpisati predsjednik Uprave Tomislav Debeljak, a u u ime tvrtke Div d.o.o. član Uprave Darko Pappo. Potpisivanju će, kako je najavljeno, nazočiti potpredsjednici Vlade Neven Mimica i Branko Grčić te ministar financija Slavko Linić, kao i predstavnici Ministarstva gospodarstva, Agencije za upravljanje državnom imovinom, Hrvatske Brodogradnje-Jadranbrod, tvrtke DIV, Hrvatske udruge sindikata i Sindikata metalaca Hrvatske (13,00 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske gospdarske komore (HGK) održat će se dvadeseta po redu dodjela priznanja "Zlatna kuna". HGK tradicionalno svake godine dodjeljuje priznanja "Zlatna kuna" trgovačkim društvima, bankama i osiguravajućim društvima za uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu. Dodijelit će se i "Zlatna kuna" za životno djelo i inovatorstvo te će biti proglašeni proizvodi, novi dobitnici prava na uporabu znakova "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko". Potpora iz Zaklade "Izvorno hrvatsko" i ove se godine dodjeljuje projektima kojima je cilj stvaranje kvalitetnih hrvatskih proizvoda te njihova imidža na domaćem i stranom tržištu (20,00 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

RIJEKA - Radnici riječkog brodogradilišta 3. maj održat će skup radnika pod sloganom "Akcija za spas 3. maja". Skup "protiv politike neugovaranja brodova i neisplate plaća, protiv neizvjesnosti i nesigurne budućnosti te protiv politike koja je 3. maj dovela u sadašnju situaciju" organiziraju Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat, Sindikat 3. maja i Sindikat Istre i Kvarnera (11 sati, brodogradilište 3. maj).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙