FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska oporba tvrdi da je bila cilj napada na granici s Turskom

Autor: akoz
REYHANLI, 12. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Cilj eksplozije minibusa u ponedjeljak na sirijsko-turskoj granici izgleda da je bilo izaslanstvo Sirijskog nacionalnog vijeća, rekla je ta skupina u utorak, no turske vlasti kažu da je prerano za odrediti tko je odgovoran za napad.

Minibus registriran u Siriji eksplodirao je na graničnom prijelazu kod turskog grada Reynahlija, nasuprot sirijskog prijelaza Bab al-Hawa, a u ekploziji je poginulo 14 osoba a ranjeno više desetaka.

"Ušli smo u Siriju iz Turske preko Bab al-Hawe. Da smo tamo bili 30 minuta ranije bili bi meta", rekao je George Sabra, predsjednik Sirijskog nacionalnog vijeća (SNC), sirijske oporbene skupine u egzilu.

"Nakon prelaska granice čuli smo eksploziju ali smo nastavili našim putem", rekao je na konferenciji za novinare u Istanbulu.

SNC je ranije u izjavi rekao da su "oruđa sirijskog režima" izvela bombaški napad.

"Imamo dovoljno iskustva s režimom. Znamo da su njegovi prsti posvuda a jučer su bili u Bab al-Hawi", odgovorio je Sabra na pitanje ima li određenijih informacija o izvršiteljima napada.

Istraga turske policije usredotočena je na tri osobe koje se vidjelo kako napuštaju minibus prije eksplozije, rekli su dužnosnici.

"To je teroristički čin. Radimo na nekoliko alternativa. Napad je vjerojatno izveo Sirijac", rekao je turski ministar unutarnjih poslova Muammer Guler novinarima u parlamentu.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙