FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija proširila pomoć sirijskim pobunjenicima

Autor: akoz
LONDON, 6. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Velika Britanija je u srijedu uvelike proširila razmjere pomoći sirijskoj oporbi i obećala pobunjenike protiv vlade opskrbiti, primjerice, oklopnim vozilima i sredstvima za testiranje kemijskog oružja.

U svojoj do sada najsnažnijoj izjavi o sukobu u Siriji britanski ministar vanjskih poslova William Hague rekao je da je međunarodna politika spram Sirije bila neuspješna i ocijenio da su izgledi da se nađe brzo rješenje za dvogodišnju krizu mršavi.

"Po našem gledištu ako se političko rješenje za krizu u Siriji ne nađe i sukob se nastavi, mi i ostatak Europske unije morat ćemo biti spremni ići dalje i ne trebamo isključiti niti jednu opciju za spašavanje života", rekao je Hague parlamentu.

On je, međutim, umanjio izglede za intervenciju Zapada dodavši da "niti jedna zapadna vlada ne zagovara vojnu intervenciju zapadnih zemalja u sukobu u Siriji". "Rasprava je u potpunosti posvećena stupnju pomoći koja može i treba biti dana oporbi", rekao je.

Hagueovo obećanje veće pomoći, koja uključuju i opremu za traženje i spašavanje, komunikacijsku opremu, neprobojne prsluke, savjetovanje i obuku, predstavlja, međutim, osjetnu promjenu bitanske politike koje održava frustraciju Londona brzinom promjena na terenu.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙