FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: UN u subotu nastavlja operaciju oslobađanja promatrača

Autor: vrad
NEW YORK, 8. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Nastojanja Ujedinjenih naroda za oslobađanje 21 promatrača s Filipina koje su na Golanu zarobili sirijski pobunjenici prekinuta su i nastavit će se u subotu, priopćio je u petak UN.

"Dogovor je postignut sa svim stranama radi oslobađanja 21 promatrača" i UN-ove snage za nadzor izraelsko-sirijskog primirja na Golanskoj visoravni (UNDOF) poslale su svoje ljude na lice mjesta, rekla je glasnogovornica ureda za mirovne operacije u UN-u Josephine Guerrero.

"No zbog toga što je bilo kasno i pao je mrak, ocijenjeno je da je opasno nastaviti operaciju", rekla je. Napori za oslobađanje promatrača "nastavit će se sutra", dodala je.

Kako navodi Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), UN-ov konvoj pokušao je u petak ući u selo u kojemu su bili zarobljeni promatrači, ali se morao vratiti pošto je sirijska vojska bombardirala jedan sektor u blizini.

U srijedu je pobunjenička skupina "Brigade mučenika Yarmouka" na Golanu otela 21 Filipinca iz sastava UNDOF-a, što je prva takva otmica od početka sirijskog sukoba prije gotovo dvije godine. UNDOF je od 1974. zadužen za nadzor primirja između Izraela i Sirije na Golanskoj visoravni čiji je najveći dio zaposjela židovska država.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙