FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN-ovi promatrači na Golanu se preraspoređuju

Autor: mtro
GOLAN, 8. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Osam članova UN-ove promatračke misije na Golanu napustili su jedan izoliran položaj blizu crte razdvajanja kako bi se razmjestili sjevernije, prema teritoriju pod izraelskom kontrolom, navela je u petak izraelska vojska.

UN će morati prilagoditi svoju nazočnost na Golanu iz sigurnosti razloga i već je smanjio ophodnje svojih promatrača nakon što su sirijski pobunjenici zarobili 21 promatrača, rekao je u četvrtak jedan neimenovani dužnosnik UN-a.

"Osam vojnika UNDOF-a je evakuirano s položaja u demilitariziranoj zoni na Golanskoj visoravni", rekla je jedna izraelska vojna glasnogovornica.

U prvoj otmici te vrste od početka sukoba u Siriji prije dvije godine, pobunjenici su oteli 21 fillipinskog promatrača UNDOF-a, raspoređenih od 1974., zaduženih za nadzor poštivanja prekida vatre na Golanu. Te snage imaju 1.100 vojnika iz Austrije, Hrvatske, Indije, Japana i Filipina.

Ta otmica bi mogla potaknuti zemlje koje tamo imaju svoje kontingente da ih povuku, što bi stvorilo opasnu prazninu u neutralnoj zoni, rekao je u četvrtak jedan neimenovani izraelski dužnosnik.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙