FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubrzano zapošljavanje u SAD-u u veljači

Autor: mpuk
WASHINGTON/ZAGREB, 8. ožujka 2013. (Hina) - Američki poslodavci otvorili su u veljači neto 236.000 novih radnih mjesta, pokazali su u petak najnoviji podaci ministarstva rada, signalizirajući oporavak najvećeg svjetskog gospodarstva.

Ekonomisti su očekivali da će podaci pokazati neto otvorenih oko 200 tisuća novih radnih mjesta, nakon solidnih podataka objavljenih ovog tjedna o smanjenom broju prvih zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlene.

Nakon revizije podataka za prosinac i siječanj, ukupni broj novozaposlenih u ta dva mjeseca smanjen je za 15.000 u odnosu na prvobitne procjene.

U privatnom sektoru neto je otvoreno 246.000 radnih mjesta dok ih je u javnom neto zatvoreno 10.000. Najviše je radnika zaposleno u sektorima profesionalnih i poslovnih usluga i zdravstvene skrbi, te u građevinarstvu.

Stopa nezaposlenosti spustila se u veljači na 7,7 posto, sa 7,9 posto koliko je iznosila u veljači, odražavajući pojačano zapošljavanje ali i smanjeni broj aktivno sposobnog stanovništva. Od rujna prošle godine nije zabilježila značajnije promjene.

Bez posla je na kraju veljače ukupno bilo 12 milijuna Amerikanaca.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙