FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 7. ožujka

Autor: uand
ZAGREB, 7. ožujka 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 7. ožujka koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice su među ostalim nacrti prijedloga zakona o porezu na dodanu vrijednost, izmjenama Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima, dopuni Zakona o igrama na sreću. Vlada će raspravljati i o prijedlogu procjene ugroženosti Republike Hrvatske od prirodnih i tehničko - tehnoloških katastrofa i velikih nesreća, prijedlogu izmjene Uredbe o tržnom redu za žitarice, prijedlogu odluke o prijenosu prava na skladištenje žitarica u silosima s Ministarstva gospodarstva – Ravnateljstva za robne zalihe na Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

OPATIJA - Konferencija "Na pragu EU: prehrambena industrija" počinje s dvodnevnim radom u organizaciji Ministarstvo poljoprivrede i tjednika Lider. Razgovarat će se o ulozi države u prehrambenoj industriji, financiranju za unapređenje poslovanja, stanju u sektoru i mogućnostima povećanja izvoza kao i povezivanja prehrambenog sektora i turizma. Konferenciju će otvoriti ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (15 sati, Hotel Četiri opatijska cvijeta, Ulica Viktora cara Emina 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka, Udruga "Sve za nju" predstavit će kampanju „Najljepši ukras Zagreba su Zagrepčanke" koju provodi u suradnji s Gradom Zagrebom. Kampanju će predstaviti gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednica udruge "Sve za nju", Almenka Balenović i voditeljica Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj Antoinette Kaić Rak (11 sati, Kneza Mislava 10).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se odlučiti kada će početi suđenje u slučaju "Planinska" u kojemu se bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera tereti da se okoristio preprodajom zgrade u Planinskoj ulici te zakinuo državni proračun za najmanje 26,4 milijuna kuna. O datumu početka suđenja odlučit će sutkinja Jasna Smiljanić koja je prvo pripremno ročište krajem siječnja odgodila na zahtjev Sanaderovih odvjetnika. Oni su tada zatražili dodatno vrijeme za pripremu, nakon što su optužbe za korupciju priznali bivši ministar Petar Čobanković te HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svečano otvaranje Prvog regionalnog simpozija o klizištima u jadransko-balkanskoj regiji (9 sati, Gradska skupština Grada Zagreba, Gornji grad, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5). Simpozij zajednički organiziraju Međunarodni konzorcij za klizišta (International Consortium on Landslides ICL) i Regionalna jadransko-balkanska istraživačka mreža za klizišta (Adriatic-Balkan Network ICL), Sveučilište u Zagrebu i Grad Zagreb - Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

ZAGREB - Agencije Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj u suradnji s veleposlanstvima Kanade i Australije organiziraju povodom Međunarodnog dana žena raspravu na temu "Žene u politici u Hrvatskoj". U raspravi će sudjelovati između ostalih voditeljica Ureda Vlade za jednakost spolova Helena Štimac-Radin; zastupnica u Saboru i bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor; zastupnica u Saboru i bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy; zastupnica u Saboru Gordana Sobol i dr. Rasprava će se usredotočiti na izazove s kojima se susreću žene nastojeći osigurati adekvatno sudjelovanje u politici (od 10 do 12,30 sati, Hotel International, Miramarska 24, Zagreb).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se konferencija za novinare povodom stupanja na snagu Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) na kojoj će se novinarima obratiti ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić. Ministar Željko Jovanović tom će prigodom pokrenuti i mrežni portal HKO-a na kojemu će biti dostupne relevantne informacije o hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Portal će pružati i informacije o povezanim međunarodnim aktivnostima i aktualnim događanjima na razini Europske unije. Iz Ministarstva znanosti ističu da je Zakon o hrvatskom kvalifikacijskom okviru jedan od najvažnijih reformskih zakona u obrazovnoj politici Vlade kojim se na transparentan i razumljiv način uređuje sustav kvalifikacija i njihovo usklađivanje s potrebama tržišta rada (13 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Dodjela nagrada Hrvatskog arheološkog društva za godinu 2012. Godišnja Nagrada “Josip Brunšmid” bit će uručena Domagoju Tončiniću za monografiju Spomenici VII. Legije na području rimske provincije Dalmacije i Tajani Sekelj Ivančan za knjigu Podravina u ranom srednjem vijeku (13 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac objaviti popis kandidata za predstojeće kvalifikacijske utakmice za SP 2014. protiv Srbije u Zagrebu (22. ožujka) i Walesa u Swanseaju (26. ožujka) (11 sati, Hrvatski nogometni savez, Rusanova 13).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙