FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 4. ožujka

Autor: uand
ZAGREB, 4. ožujka 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 4. ožujka koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sastat će se sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivanom Mrkićem (16 sati, Ured Predsjednika, Panotovčak 241).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko prima u službeni posjet predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Božu Ljubića (9.30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se u ministarstvu vanjskih i europskih poslova sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivanom Mrkićem, s kojim će razgovarati o bilateralnim pitanjima te europskim integracijama (sastanak u 11 sati; izjave ministrice Pusić i Mrkića u 12,15 sati, MVEP-u Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8).

ZAGREB - Agencija za odgoj i obrazovanje poziva na predstavljanje radionica za realizaciju i provođenje sadržaja i tema Kurikuluma zdravstvenog odgoja. Ujedno će biti najavljen i početak javne rasprave i mogućnosti sudjelovanja u raspravi o predloženim radionicama. (11 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

SPLIT - Primopredaja plovila TIP A i TIP B za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova RH, u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2008 “Nadzor plave granice – faza II”. Nabava dvaju plovila koja će koristiti Policijska uprava splitsko-dalmatinska, ima velik značaj ne samo za graničnu policiju već i za cjelokupni MUP RH te predstavlja daljnji napredak u ostvarenju europskih standarda i jačanja zajedničke europske sigurnosti. Ukupna vrijednost policijskih plovila TIP A i TIP B iznosi 4.280.000 eura. Primopredaji će nazočiti Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU i Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije. (9 sati, na području Međunarodnog pomorsko graničnog prijelaza „Luka Split“, Gat Svetog Duje 1. Novinari u Luku Split trebaju doći najkasnije do 8,45 sati).

RIJEKA - Predstavnici riječke Jadrolinija i pulskog Uljanika potpisat će ugovor o gradnji četiri broda za Jadroliniju, a ukupna vrijednost ugovora je 32 milijuna eura. Novim brodovima Jadrolinija obnavlja svoju flotu za održavanje obalnoga linijskog prijevoza. Brodovi su namijenjeni održavanju lokalnih linija, a njihova gradnja treba biti završena do početka turističke sezone 2014. godine. Svečanost potpisivanja bit će na brodu "Kraljica mora" i bit će joj nazočan i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji će ujedno s čelnicima Jadrolinije potpisati ugovor o upravljanju školskim brodom "Kraljica mora". Naime, Jadrolinija je temeljem nedavno provedenog natječaja dobila na upravljanje "Kraljicu mora", brod Ministarstva namijenjen izobrazbi učenika i studenata pomorskih škola (12 sati, brod "Kraljica mora", Luka Rijeka).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙