FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za utorak, 5. ožujka

Autor: uand
ZAGREB, 5. ožujka 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 5. ožujka koje ćemo popratiti fotografijama:

PETRINJA - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović posjetit će petrinjsku vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović" (10,30 sati). Tijekom posjeta premijer će predstaviti borbeno oklopno vozilo "Patria" AMV 8x8, a obići će stare i nove radne i smještajne objekte vojarne. Uz predsjednika Vlade Milanovića, petrinjsku vojarnu posjetit će i ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HKoV) general bojnik Dragutin Repinc, zapovjednik Zapovjedništva za potporu (ZzP) general bojnik Mate Ostović te zapovjednik Gardijske motorizirane brigade (Gmtbr) brigadir Boris Šerić.

ZAGREB - Sporazum o suradnji na promociji mjera aktivne politike zapošljavanja prema poslodavcima između Hrvatske udruge poslodavaca i Ministarstva rada i mirovinskog sustava potpisat će resorni ministar Mirando Mrsić i glavni direktor HUP-a Davor Majetić. Nakon potpisivanja sporazuma održat će se konferencija za novinare (14 sati, sjedište HUP-a).

ZAGREB - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić obići će radove na Glavnom kolodvoru Zagreb. Radovi na izmjeni signalno-sigurnosnih sustava odvijaju se od 1. do 11. ožujka, a za utorak ujutro predviđen je završetak građevinskog dijela radova i početak uključivanja pojedinih uređaja u ispitni rad. Ministar i članovi Uprave HŽ Infrastrukture razgledat će novi prometni ured, a potom i uređaje postavljene na kolodvoru (10 sati, predvorje postavnice).

ZAGREB - Potpisivanje sporazuma o koalicijskoj suradnji i zajedničkom nastupu SDP-HNS-HSU-HSLS na regionalnim izborima u Zagrebačkoj županiji (10,30 sati, hotel Internacional, dvorana Adriatic). Nakon potpisivanja sporazuma javnosti će se predstaviti Ivana Posavec Krivec, kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije.

ZAGREB - Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo trebao bi svjedočiti na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi media. Iako tužiteljstvo tvrdi da je i Mladineo sudjelovao u ovoj korupcijskoj aferi, njemu se ne sudi zajedno sa Sanaderom i njegovom bivšom strankom jer se protiv čelnika državnih institucija i tvrtki iz kojih je navodno izvlačen novac za HDZ-ov ‘crni fond’, vode odvojeni postupci. Mladineo je optužen da je s vlasnikom tvrtke "Odlagalište sirovina" Mihom Zrnićem Marinovićem Fond oštetio za više od 46 milijuna kuna, no sud je tu optužnicu sredinom siječnja vratio tužiteljstvu na doradu (9,30 sati, Županijski sud).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademik Zvonko Kusić javnosti predstaviti polugodišnji rad HAZU-a i njezinih članova (11 sati, velika dvorana palače HAZU-a).

ZAGREB - Peta utakmica četvrtfinala doigravanja hokejaške EBEL lige između Medveščaka i Red Bull Salzburga. Igra se na četiri pobjede, a rezultat u pobjedama je poravnat na 2-2. (Dom sportova, 19,15 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙