FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat hrvatskih seljaka traži poticaje, u suprotnom najavljuje prosvjede

Autor: zdra
ILAČA, 6. ožujka 2013. (Hina) - Ukoliko se do 14. ožujka seljacima ne isplate zaostali poticaji Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) toga će dana započeti prosvjede na nekoliko mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, najavio je predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Ilači nedaleko Vinkovaca.

Pokrovac je kazao kako je seljacima "više dosta prevara i lažnih obećanja" kojih su se, kako je rekao, naslušali od svake vlade, a od kojih "hrvatski seljak ne može živjeti niti njima platiti struju, vodu i ostale komunalije niti kupiti hranu i druge potrepštine".

"Da ne bi mislili kako se samo šalimo, već danas idem u policiju prijaviti prosvjede za 14. ožujka", naveo je Pokrovac podsjetivši kako seljaci pored isplate poticaja traže i hitnu izradu strategije razvoja hrvatske poljoprivrede, prilagodbu zakona o poljoprivrednom zemljištu obiteljskim gospodarstvima te da otkupna cijena mlijeka zaraženog aflatoksinom bude jednaka punoj otkupnoj cijeni mlijeka.

"Ujedno poručujem gospodi iz Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) da se prestanu igrati s živcima hrvatskih seljaka. Ne zastupaju oni nikakve interese hrvatskog sela već svoje osobne interese", poručio je Pokrovac ocjenivši "neozbiljnim da se samo ode kod ministra na kavu, a ne dogovore ujedno i konkretni zaključci i rokovi provedbe".

(Hina) xzdra yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙