FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica: prosvjed poljoprivrednika

Autor: ztes
VIROVITICA, 20. veljače 2013. (Hina) - Poljoprivrednici danas prosvjeduju u Virovitičko-podravkoj županiji, a traktorskim kolonama na Podaravskoj magistrali i oni poručuju kako su nezadovoljni prijedlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu, traže isplatu poticaja i sastanak s premijerom te ministrima poljoprivrede i financija.

Prosvjed je započeo oko 11 sati i nije bilo blokade prometa te je najavljeno da nakon mirnog prosvjeda upozorenja odlaze kući.

Organizator prosvjeda u Virovitičko-podravskoj županiji Zvonko Pipić ističe kako se mirni prosvjed upozorenja, osim u Virovitici, gdje je u traktorskoj koloni dvadesetak traktora, održava i u Slatini, Orahovici i Pitomači.

"Do danas se baš ništa nije pokrenulo, nismo dobili poticaje, nismo primljeni ni u Ministarstvu poljoprivrede niti u Ministarstvu financija, s nikim još nismo sjeli na stol. Prošli tjedan su se ljudi maknuli s prosvjeda jer smo čuli u medijima da ministri ne žele pregovarati na cesti, ali ništa se nije pokrenulo", naglasio je Pipić.

Ne postignu li cilj mirnim prosvjedima, poljoprivrednici će, kaže Pipić, biti prisiljeni krenuti u masovne prosvjede "jer su obmanjeni, prevareni i izmanipulirani".

Prosvjed poljoprivrednika svakodnevno se održava u jednoj od kontinentalnih županija, u ponedjeljak je održan u Osječko-baranjskoj županiji, u utorak u Vukovarsko-srijemskoj, danas u Virovitičko-podravskoj, sutra se nastavlja u Koprivničko-križevačkoj, u petak u Brodsko-posavskoj županiji, itd.

Seljaci su nezadovoljni stanjem u agraru, posebice prijedlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu za koji kažu da pogoduje velikim proizvođačima na štetu srednjih i malih poljoprivrednika, a traže da ih hitno primi premijer Zoran Milanović. Također traže i da im se kaže kada će im biti isplaćeni poticaji bez kojih, kako poručuju, nema proljetne sjetve koja je na vratima.

(Hina) xztes ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙