FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: na Pčelarskom sajmu 8. i 9. ožujka 50-ak izlagača

Autor: zdra
VINKOVCI, 6. ožujka 2013. (Hina) - Ovogodišnji 10. pčelarski dani, međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda održat će se u Vinkovcima 8. i 9. ožujka, a sudjelovat će 50-ak izlagača iz Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske i Slovenije, najavljeno je na konferenciji za novinare Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, organizatora sajma.

Po riječima predsjednika tog saveza Željka Šurana, u sklopu sajma održat će se i tradicionalni stručno-znanstveni skup o nacionalnom programu pčelarstva u Republici Hrvatskoj na kojem će dostignuća iz pčelarstva te primjere iz prakse predstaviti predavači iz Hrvatske, Mađarske, BiH i Srbije.

"Očekujemo kako će ovogodišnji Pčelarski dani okupiti nekoliko tisuća posjetitelja", rekao je Šuran dodajući da će sajam, koji će se održati u Sportsko-rekreacijskome centru "Lenije", biti prilika da pčelari razmijene iskustva i znanje te da se posjetitelji pobliže upoznaju s pčelarstvom i pčelinjim proizvodima.

Šuran je istaknuo kako je posljednjih mjeseci znatno povećan broj pčelara u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje je danas deset pčelarskih udruga i oko 400 pčelara koji imaju oko 12.000 košnica.

Uzrok većem zanimanju za pčelarstvo, po njegovim riječima, dijelom je u velikoj nezaposlenosti te u činjenici da cijena meda nikad nije bila bolja.

No, upozorio je kako ne treba zaboraviti da je pčelarstvo visokorizična djelatnost koja traži velika ulaganja te uglavnom ovisi o prirodi i vremenskim prilikama, što mnogi koji se žele njime baviti "znaju olako izgubiti iz vida" te dožive neuspjeh.

Ovogodišnji 10. pčelarski dani održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca.

(Hina) xzdra ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙