FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 20. osječkom proljetnom sajmu 180 domaćih i inozemnih izlagača

Autor: ivuc
OSIJEK, 5. ožujka 2013. (Hina) - Na 20. osječkom proljetnom sajmu od 8. do 10. ožujka svoje proizvode i usluge predstaviti oko 180 domaćih i inozemnih izlagača, izvijestili su danas u Osijeku predstavnici tvrtke "Osječki sajam".

Direktor tvrtke Hrvoje Kralj kazao je na konferenciji za novinare kako će se na 2.000 kvadratnih metara zatvorenog i 5.000 kvadratnih metara otvorenog prostora predstaviti program koji je usko vezan uz poljoprivredu, ratarstvo, stočarstvo, vinogradarstvo te strojeve i gnojiva. Dodao je kako će se na sajmu predstaviti gospodarske komore Osijeka, Virovitice, Bjelovara, Vukovara i Tuzle, a održat će se i razna stručna predavanja, između ostalih, o legalizaciji poljoprivrednih objekata.

Predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević rekao je kako je sajam od početka uveo poljoprivredu i prehranu kako temeljnu vrstu izlaganja, što je bitno u kontekstu problema koji ćemo nakon ulaska u Europsku uniju imati s plasmanom naših proizvoda u zemlje CEFTA-e, i činjenice da će, ulaskom u EU, na naše tržište u bescarinskim uvjetima doći velika količina prehrambenih proizvoda.

Procjenjuje se da će, po ulasku u EU, na naše tržište doći prehrambenih proizvoda u vrijednosti od oko 2 milijarde dolara. Nastojat ćemo spriječiti scenarij da naši građani, zbog činjenice da su naši prehrambeni proizvodi opterećeni PDV-om od 25 posto, počnu ponovno odlaziti kupovati u susjedne zemlje, gdje je PDV na hranu manji, poput u Sloveniji, gdje iznosi 8 posto, ili Austriji, gdje je 10 posto, upozorio je Kovačević.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo najavio je kako će gradska uprava i nadalje podupirati sajamske priredbe, jer drži kako one pridonose boljoj prezentaciji domaćih proizvoda na tržištu.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙