FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 19. veljače 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BOGOTA/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža pobijedila je u 1. kolu WTA turnira u Bogoti sedmu nositeljicu i 72. igračicu svijeta Francuskinju Pauline Parmentier s 7:6 (5), 6:4 nakon dva sata igre. Dvadesetdvogodišnjoj Mrdeži, koja zauzima 189. mjesto na WTA ljestvici, to je prva pobjeda u karijeri na WTA Touru. U Bogoti je tenisačica rođena u Puli, a s prebivalištem u Poreču po prvi puta prošla tri kola kvalifikacija. Naša Fed Cup reprezentativka, koja je igrala na nedavnim kvalifikacijama u Izraelu, na početku ove sezone je prošla dva kola i u kvalifikacijama Australian Opena.

U 2. kolu Mrdeža ide na Rumunjku Alesandru Cadantu, 96. na WTA ljestvici.

ZADAR

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je u Zadru, gdje je u Osnovnoj školi "Šimuna Kožičića - Benje" predstavio 1. modul zdravstvenog odgoja, odgovorio i na jučerašnje prozivke izvršnoga predsjednika Dinama Zdravka Mamića, koji je aktualnu vlast optužio da sve čini kako bi ugušila Dinamo.Na njegovu izjavu da je na djelu sprega politike, medija i najgorih kriminalaca, ministar mu je kratko odgovorio: "Gospodin je toliko zaljubljen u sebe, da misli da sve što radi država, radi zbog njega. Vara se," rekao je ministar.Mamić je na jučerašnjoj Skupštini GNK Dinamo izjavio kako vlast sve čini kako bi ugušila 'modre'."Nikad Dinamo nije bio toliko gažen, ali neće nas srušiti," poručio je Mamić

ZAGREB

Nakon što je Europska rukometna federacija (EHF) odbila prvu žalbu Zagreb Croatia osiguranja na utakmicu s Dinamom iz Minska, vodstvo hrvatskog prvaka uložilo je žalbu na odluku krovne rukometne organizacije zatraživši ponavljanje utakmice ili pobjedu od 10:0 sukladno pravilima natjecanja.Zagreb CO inzistira na kaznama jer je isključeni igrač gostujuće momčadi sudjelovao u napadu i time napravio materijalnu povredu pravila.

"U našoj žalbi zbog kratkoće vremena nismo uspjeli prikupiti sve izjave i dokaze koji su nam bili potrebni. Zato smo alternativno tražili registraciju utakmice 10:0 ili njezino ponavljanje. Međutim, u tijeku prvostupanjskog postupka nepobitno je utvrđeno da je došlo do povrede pravila igre, što nitko ne spori, uključujući i Dinamo Minsk, i to mora biti sankcionirano. Očekujemo odluku do četvrtka ili petka", kazao je odvjetnik i član Stegovnog povjerenstva kluba Alan-Stjepko Sorić.Dodao je kako u klubu svi očekuju da će prvostupanjska odluka biti ukinuta i da će utakmica biti registriana 10:0. "Činjenice su utvrđene i oko njih nema spora. I delegat i suci su bili upozoreni. Inzistirat ćemo da se kršenje pravila sankcionira. Na ovoj razini natjecanja ne mogu se tolerirati takve pogreške," dodao je Sorić.Ukoliko i nova žalba ne urodi plodom Zagreb CO im još jednu mogućnost.

"Ukoliko se to ne dogodi, iako mi to očekujemo, preostaje nam mogućnost pokretanja postupka pred arbitražnim sudom EHF-a," otkrio je Sorić.

PARIZ

Napadač francuskog nogometnog prvoligaša Paris Saint Germain Zlatan Ibrahimović poručio je kako bi u slučaju da jednom u karijeri preseli u Njemačku mogao igrati jedino u Bayernu."Još je rano razmišljati o tome, ali jednog dana ukoliko odem u Njemačku bit će to Bayern. To je jedan od pet najboljih klubova na svijetu," poručio je Ibrahimović.Međutim, kako će od iduće sezone Bavarce voditi Pepe Guardiola, malo je vjerojatno da bi 'Ibro' mogao preseliti u bavarski klub s obzirom na njihov sukob dok su obojica bila u Barceloni.

"Živio sam u pet zemalja - u Švedskoj, Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj i sada u Francuskoj. Volim upoznavati ljude i različite kulture. To me obogaćuje kao osobu," kazao je Ibrahimović koji je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i sada za PSG.

LONDON

Britanski BBC uputio je javnu ispriku zbog neprimjerene pjesme koja je emitirana nakon vijesti da je južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp.Digitalna radijska postaja Radio 6 Music je nakon te vijesti pustila pjesmu Jimija Hendrixa "Hey Joe" koja počinje stihovima: "Hey Joe, kamo si krenuo s tim pištoljem u ruci ? Idem upucati svoju 'staru'. Ulovio sam je u zagrljaju s nekim drugim muškarcem".Voditeljica programa Nemone odmah se u eteru ispričala nakon što je pjesma emitirana, a potom su i čelnici BBC-a uputili javnu ispriku. Prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale usmrtio je svoju djevojku Reevu Steenkamp ispalivši u nju iz pištolja četiri metka.

DUBROVNIK

Dubrovački savez športova izabrao je najbolje športaše u Dubrovniku za 2012. godinu. Najbolja športašica je članica Judo kluba Dubrovnik Ivana Šutalo, dok je za najboljeg športaša proglašen kapetan Vaterpolskog kluba Jug CO i hrvatski reprezentativac Nikša Dobud. Najbolja ekipa su seniorke VK Jug, a najbolja momčad Autoklub Dubrovnik Racing. Posebno priznanje za dugogodišnji rad u športu i doprinos u razvoju dubrovačkog veslanja dobio je Ivica Grgić, koji je 48 godina član Veslačkog kluba Neptun i to kao aktivni natjecatelj, trener i član Uprave. Za najboljeg trenera proglašen je Elvis Fatović, najbolji je športaš s invaliditetom hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja, a nagradu za najboljeg trenera športaša s invaliditetom dobio je Dean Kontić.

ZURICH

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je u utorak kako će se na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine upotrebljavati tehnologija na gol-liniji kako bi se u spornim situacijama utvrdilo je li lopta čitavim svojim obujmom prešla crtu ili ne.FIFA je također pozvala još zainteresiranih tvrtki da predaju zahtjeve za korištenjem upravo njihove tehnologije. Dosada su FIFA-ine licence za izradu takve tehnologije dobili sustavi "Hawkeye" i "GoalRef", koji su prvi put korišteni na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu u prosincu prošle godine.

"Nakon uspješnog korištenja tehnologije na gol-liniji na SP klubova u Japanu u prosincu 2012., FIFA je odlučila koristiti tu tehnologiju i na Kupu konfederacija ove godine, te na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Brazilu. Cilj nam je koristiti tehnologiju kako bi ona pomogla sucima i to u svim stupnjevima natjecanja", objavila je FIFA.

BOGOTA

Pregled teniskih turnira:

WTA Bogota, (235.000 USD), 1.kolo:

TEREZA MRDEŽA (Hrv) - Pauline Parmentier (Fra/7) 7:6 (5), 6:4;

Alexandra Cadantu (Rum) - Maria Joao Koehler (Por) 6:0, 6:3;

Lourdes Dominguez (Špa/3) - Catalina Castano (Kol) 3:6, 6:2, 6:1;

Maria Teresa Torro (Špa) - Arantxa Rus (Niz/6) 6:4, 6:3;

WTA Dubai (2 milijuna USD), 1.kolo:

Nadja Petrova (Rus) - Dominika Cibulkova (Slk) 5:7, 6:3, 6:2;

Sara Errani (Ita/5) - Julia Görges (Njem) 6:3, 4:6, 6:4;

Roberta Vinci (Ita) - Svetlana Kuznjecova (Rus) 6:3, 6:2;

Samantha Stosur (Aus/7) - Jekaterina Makarova (Rus) 6:3, 6:1;

Petra Kvitova (Češ/6) - Daniela Hantuchova (Slk) 6:2, 6:1;

Caroline Wozniacki (Dan/8) - Lucie Šafarova (Češ) 6:2, 6:2;

Zheng Jie (Kina) - Urszula Radwanska (Pol) 6:2, 2:6, 7:5;

ATP Memphis (1.212 milijuna USD), 1.kolo:

Igor Sijsling (Niz) - Jürgen Melzer (Aut) 6:4, 7:6 (3);

Michael Russell (USA) - Alex Bogomolov Jr. (Rus) 6:2, 6:4;

ATP Marseille (528.135 eura), 1.KOLO:

Roberto Bautista Agut (Špa) - Filip Krajinović (Srb) 4:6, 7:6 (5),6:0;

Ernests Gulbis (Lat) - Jarkko Nieminen (Fin) 6:3, 6:2

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙