FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 18. veljače 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

RIM - Mladen Naletilić Tuta kojega je haški sud osudio na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina bit će idućih dana prebačen u Hrvatsku iz rimskog zatvora gdje služi kaznu, izvijestila je agencija ANSA u nedjelju. Mladen Naletilić, koji trenutno kaznu služi u rimskom zatvoru Rebibbia, za kratko vrijeme će biti protjeran iz Italije i vraćen u Hrvatsku, izvijestila je ANSA navodeći da mu je zbog zdravstvenog stanja smanjena kazna te će stoga uskoro biti pušten iz zatvora. Naletilić će iz Italije biti protjeran nakon potrebne potvrde naloga, piše talijanska agencija. Mladen Naletilić - Tuta i Vinko Martinović - Štela osuđeni su u istom predmetu pred ICTY-em na 20 odnosno na 18 godina zatvora zbog ratnih zločina na širem području Mostara.

WASHINGTON - Američki državni tajnik John Kerry u nedjelju je telefonski razgovarao s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom i razmotrena je mogućnost skorog susreta, objavio je State Department. Tijekom polusatnog telefonskog razgovora dvojica su šefova diplomacija razmijenila mišljenja o stanju u Siriji i nuklearnom pokusu koji je izvela Sjeverna Koreja, priopćila je glasnogovornica Victoria Nuland. "Oni su se dogovorili da, uzimajući u obzir svoje obveze, dogovore prvi susret idućih tjedana", doaje se u priopćenju. "Po pitanju Sirije razgovarali su o potrebi da SAD i Rusija iskoriste svoj utjecaj kod sukobljenih strana da bi se osiguralo održiv politički proces tranzicije", stoji u priopćenju. Govoreći o nedavnom nuklearnom pokusu koji je izvela Sjeverna Koreja, sugovornici su se "složili oko potrebe da blisko surađuju u okviru UN-a kako bi se osigurao brz odgovor na najnoviju provokaciju", prenosi Nuland.

AMMAN/BEJRUT - Najmanje su dva pripadnika skupine Hezbolah i petorica sirijskih pobunjenika ubijena u u sukobu na granici Sirije i Libanona, rekli su stanovnici Libanona i izvori iz sirijske oporbe u nedjelju.

Sukob između libanonskog šijitskog Hezbolaha i sirijskih sunitskih pobunjenika na vjerski miješanom području južno od grada Homsa ukazuje na rastuću ulogu Hezbolaha u sirijskom ratu koji produbljuje bliskoistočne sektaške podjele. Od Irana podržani Hezbolah, jedna od najsnažnijih organizacija u Libanonu, glavni je saveznik sirijskog predsjednika Bašara al-Asada čija je sekta Alavita izdanak šijitskog islama. Sukobi su počeli u subotu kada su borci libanonskog Hezbolaha, koji nadzire osam sirijskih pograničnih sela, pokušali ući u tri susjedna sela koja drže pobunjenici iz Slobodne sirijske vojske, rekao je Hadi al-Abdalah iz Opće komisije sirijske revolucije.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙