FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Telekom Slovenije u 2012. ostvario 793,1 milijuna eura prihoda

Autor: lfia
LJUBLJANA, 28. veljače 2013.(Hina) - Telekom Slovenije ostvario je u 2012. godini 793,1 milijuna eura prihoda te dobit od poslovanja u iznosu 62,3 milijuna eura, objavio je u četvrtak slovenski nacionalni operater na stranicama Ljubljanske burze.

Prihod od poslovanja i dobit smanjeni su u odnosu na 2011. godinu, ali je čista dobit povećana za 28 posto, na 43,5 milijuna eura.

Restrukturiranjem i optimizacijom poslovanja Telekom Slovenije u zadnje je dvije godine ostvario uštede od 35 milijuna eura, a proces se nastavlja, objavio je Telekom Slovenije u priopćenju. Zaduženost kompanije smanjena je prošle godine za 58,3 milijuna eura, na 330,3 milijuna, a ove se godine planiraju investicije u visini 130 milijuna eura te čisti poslovni dobit od oko 50 milijuna, naveo je Telekom Slovenije.

Slovenska vlada nedavno je svoj udjel u nacionalnom telekomunikacijskom operateru stavila na listu tzv. nestrateških investicija namijenjenih prodaji, što može doći u pitanje s promjenama nakon što je vladi Janeza Janše u srijedu izglasovano neopovjerenje. Većina stranaka koje u novu vladu namjerava povezati novoizabrana mandatarka Alenka Bratušek protivi se brzoj prodaji državnog portfelja u kompanijama u većinskom vlasništvu države zbog trenutačno relativno niske cijene njihovih dionica na tržištu.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙