FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metronet telekomunikacije po prvi puta posluju s dobiti

Autor: tmis
ZAGREB, 19. veljače 2013. (Hina) - Tvrtka Metronet telekomunikacije prošle je godine poslovala pozitivno po prvi puta od početka svoga poslovanja, ostvarivši 13,3 milijuna kuna neto dobiti, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Usporedbe radi, u 2011. godini gubitak je iznosio 33,2 milijuna kuna.

Prošle godine ukupni prihodi Metroneta uvećani su 6,5 posto, na 210,2 milijuna kuna, dok je operativna dobit (EBITDA) porasla 2 posto, na 75,6 milijuna kuna.

Iz te tvrtke ističu i da im je prihod od poslovnih korisnika dosegnuo 168 milijuna kuna, što je porast od 7 posto u odnosu na 2011., a porastao je i broja tih korisnika, i to 20 posto. Tržišni udjel Metroneta u segmentu fiksnih telekomunikacijskih usluga za poslovne korisnike porastao je 10,2 posto.

Poslovanje u prošloj godini predsjednik Uprave Metroneta Željko Lukač ocjenjuje zadovoljavajućim, tim više što su porasti ostvareni u godini koja je bila teška za sve gospodarske subjekte.

Za rast EBITDA napominje da ne prati u cijelosti rast prihoda uslijed povećanja troškova koji dolaze od značajnog povećanja broja zaposlenika u prodaji, ali vjeruje da će se odluka o tom povećanju pokazati ispravnom, te već u ovoj i idućim godinama dati dodatni impuls rastu kompanije.

(Hina) xtam ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙