FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optima Telekom u 2012. s porastom prihoda

Autor: tmis
ZAGREB, 14. veljače 2013. (Hina) - Telekom kompanija Optima Telekom (OT) izvijestila je danas putem Zagrebačke burze da je od Fine dobila rok od 45 dana za nadopunu dokumentacije u nedavno pokrenutom postupku predstečajne nagodbe, kao i da su prošlu godinu zaključili s povećanjem ukupnih prihoda od 15,8 posto, na nešto malo više od 572 milijuna kuna.

Naime, Optima Telekom danas je objavila i financijsko izvješće za prošlu godinu, a za poslovne rezultate predsjednik Uprave OT-a Matija Martić u pripćenju kaže da su to do sada najbolji rezultati kompanija, ali i da su znatni financijski troškovi, kao posljedica velikih investicija, tvrtku doveli u nepovoljnu financijsku situaciju.

Stoga su se i odlučili na pokretanje procesa predstečajne nagodbe koji će im, kako očekuje, omogućiti financijsko restrukturiranje i stvoriti zdrave osnove za dugoročno redovno poslovanje društva.

Martić ponavlja kako sama činjenica pokretanja postupka predstečajne nagodbe neće imati utjecaj na pružanje usluga krajnjim korisnicima, kao da ni daljnje ugovaranje i aktiviranje novih korisnika neće biti ugroženo. Planiramo nastaviti ulagati maksimalne napore s ciljem ispunjenja potreba i zahtjeva naših korisnika, ističe Martić.

U priopćenju o prošlogodišnjim rezultatima iz Optima Telekoma navode kako im je operativna dobiti (EBITDA) poboljšana za 2 posto u odnosu na 2011. i iznosi 76,2 milijuna kuna i po prvi je put u poslovanju pokrila neto financijske rashode.

Prihodi od telekomunikacijskih usluga u prošloj su godini u OT-u iznosili 543,6 milijuna kuna, čime su zabilježili rast od 16,4 posto u odnosu na 2011., a najveći rast od 38,4 posto ostvaren je od prihoda interkonekcije.

Rast su zabilježili i kod prihoda multimedijalnih usluga i to za 63,2 posto, na 17,5 milijuna kuna.

Kapitalna ulaganja lani su iznosila 53,3 milijuna kuna, navodi se u priopćenju o poslovnim rezultatima.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙