FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. veljače 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Ivan Ivančić više nije trener najbolje hrvatske atletičarke Sandre Perković, koju će od sada trenirati Edis Elkasović, priopćio je atletski klub Dinamo-Zrinjevac u utorak. "Nakon osam godina izvanredno uspješne suradnje najbolji hrvatski trener Ivan Ivančić i najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković zajednički su donijeli odluku o prekidu suradnje. Oba svjetski poznata i globalno uspješna člana našeg kolektiva sa zadovoljstvom gledaju na proteklih osam godina svoje suradnje koje su obilježile povijest naše atletike i sporta u cijelini i uključuju zlatnu medalju s Olimpijskih igara, dva naslova prvakinje Europe, niz rekorda i pobjeda u Dijamantnoj ligi što je rezultat izvanrednog talenta Sandre Perković, zajedničkog napornog dugogodišnjeg rada i vrhunskog znanja trenera Ivana Ivančića", kaže se u priopćenju."Oboje na proteklu suradnju gledaju s ponosom i obostranim poštovanjem. Dosadašnji pobjednički tim u 2013. godini kreće s novim programima i novim suradnicima. Sandra Perković pripremat će se za nove pobjede u suradnji sa trenerom Edisom Elkasovićem. Ivan Ivančić priprema novu generaciju mladih šampiona. Obaveza je svih sportskih institucija grada Zagreba i Republike Hrvatske, da im pruže podršku koju su više nego pošteno zaslužili svojim dosadašnjim radom i uspjesima. Vjerujemo da će oba programa i oboje sjajnih aktera naše sportske scene, uz takvu podršku, donijeti nove trenutke slave Hrvatskoj i našoj atletici kao i Dinamu-Zrinjevac najboljem atletskom kolektivu u Republici Hrvatskoj. Nadamo se da će ova velika imena hrvatske atletike ostaviti prostora za buduću suradnju u zajedničkom interesu i interesu hrvatske atletike", dodaje se u priopćenju.Sandra Perković je pod Ivančićevim vodstvom osvojila zlatnu olimpijsku medalju bacivši novi hrvatski rekord od 69,11 metara, dva naslova prvakinje Europe, te pobjedu u Dijamantnoj ligi. Direktor Hrvatskoga atletskog saveza Siniša Ergotić nije krio razočarenje, ali nije bio iznenađen odlukom o razlazu.

"Doza žaljenja je tu jer se rastaje najuspješniji atletski tandem u Hrvatskoj koji nam je donio olimpijsku zlatnu medalju i dvostruki naslov europske prvakinje i pobjednice Dijamantne lige, ali s druge strane ljudski gledano, ako suradnja više ne ide dalje, dobro je da su se na mirni način razišli", kazao je Ergotić.Po njegovim riječima, sada je najvažnije da Sandra nastavi kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

"Mi u HAS-u moramo napraviti sve kako bi stvorili optimalne uvjete za trening Sandre Perković koja mora dobiti najboljeg trenera u Hrvatskoj ili izvan nje kako bi i idućih deset godina, jer toliko još može trajati njena karijera, mogla donositi nasjanija odličja s velikih natjecanja", zaključio je Ergotić.

LONDON

Izvršno povjerenstvo Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) odlučilo je izbrisati hrvanje iz programa olimpijskih igara od 2020. godine, izjavio je u utorak njegov glasnogovornik Mark Adams.IOC će na svom zasjedanju u Buenos Airesu u rujnu ratificirati ovu odluku vezanu za program olimpijskih igara 2020. kada će i izabrati domaćina između tri grada finalista Istanbula, Madrida ili Tokija. Međunarodna hrvačka federacija bi nakon toga ponovno trebala kandidirati sport da se nađe na programu olimpijskih igara. Hrvanje bi se tako našlo izjednačeno sa sedam drugih sportova 'na vratima' OI-a poput squasha, slobodnog penjanja, karatea, borilačke vještine wushu, baseballa i softballa, wakeboarda - nautičkog sporta - te rolerskih sportova, u borbi za jedino mjesto koje vodi na Igre 2020."To je samo preporuka izvršnog povjerenstva. Na zasjedanju će biti odlučeno koji će sportovi činiti program Igara 2020", rekao je Adamas. Sportovi, njih 26, koliko ih je bilo na olimpijskim igrama u Londonu, razmatrani su prema četrdesetak kriterija kao što su njihova popularnost, univerzalnost, ali i dobro vođenje, i prema tome se hrvanje našlo "na kraju reda".

Softball i baseball su doživjeli istu sudbinu 2009. kada su uklonjeni s programa Igara 2016., ustupivši mjesto golfu i rugbyju u Rio de Janeiru.

Hrvanje se na programu olimpijskih igara nalazi od 708. godine prije Krista, a pojavilo se i na prvim modernim olimpijskim igrama u Ateni 1896.

ZAGREB

Hrvatski predstavnik u regionalnoj EBEL ligi u hokeju na ledu Medveščak angažirao je slovačkog napadača Romana Tomasa (32), dosadašnjeg igrača Poprada.

Tomas je prvi slovački hokejaš u Medveščaku nakon sezone i pol, riječ je napadaču koji igra na poziciji lijevog krila. Hokejaške temelje izgradio je u rodnom Popradu igrajući od malih nogu za sve kategorije HK SKP Poprad.U prvoj slovačkoj Extraligi zaigrao je 1998/99. sezone kao 18-godišnjak. Tada je odigrao pet utakmica, ali je tu brojku već iduće sezone podebljao, te je sveukupno s doigravanjem sakupio 21 susret i postigao svoje prve golove i asistencije kao profesionalni igrač (tri gola, šest asista). U sezoni 2000/01. postao je standardni igrač Poprada u čijim se dresu zadržao još tri sezone, s tim da je sredinom sezone 2002/03. otišao u drugi slovački klub, u HC Košice (27 utakmica, jedan gol, tri asista) s kojima je tada osvojio drugo mjesto Extralige. Nakon toga se u sezoni 2003/04. vratio u Poprad gdje je u 57 susreta, uključujući doigravanje, postigao 15 golova i 19 asistencija, ali već sljedeće sezone nakon dvije odigrane utakmice matični klub je zamijenio s ruskim drugoligašem Neftianikom iz Lenjinogorska. Za Lenjinogorsk je odigrao 21 utakmicu i ostvario 10 bodova (sedam golova i tri asista), da bi zatim ruski klub zamijenio poljskim prvoligašem Cracoviom iz Krakowa s kojim je i završio sezonu.Nakon ruskog i poljskog iskustva, u sezoni 2005/06. zaigrao je u češkoj Extraligi i u njoj se zadržao sedam sezona. Tijekom tih sedam sezona igrao je u dresu Trineca, Litvinova, Mlade Boleslavi, Plzena i Vitkovica, te je sveukupno skupio 417 utakmica, uključujući doigravanje, uz 84 gola i 84 asistencije. Ove sezone Tomas se vratio u Poprad, u svoj rodni grad i klub u kojemu je odrastao. U 48 susreta upisao je 24 gola i 14 asistencija, te mu je ovo, statistički gledano, najbolja sezona u karijeri. Tomas će se "medvjedima" pridružiti u sljedećih nekoliko dana kada se očekuje i njegova premijera u Medveščakovom dresu.

ZAGREB

Vodstvo košarkaškog kluba Cedevita iznenađeno je kaznom Marku Tomasu koji je zbog udaranja navijača nakon finala Kupa Krešimira Ćosića kažnjen sa četiri utakmice neigranja i 20.000 kuna."S kaznama glede propozicija natjecanja se još i možemo složiti, ali kazna Marku Tomasu nas je sve neugodno iznenadila. Mi smo već u petak u priopćenju javnosti objasnili što mislimo o Tomasovom potezu i on će biti kažnjen po odluci naše stegovne klupske komisije, ali kazna HKS-a od četiri utakmice i 20.000 Kuna je previsoka. Mi smo tijekom utakmice finala Kupa Krešimira Ćosića pokušali alarmirati nadležne na određene nepravilnosti ali kruta pravila obraćanja sucima uvijek su nam prijetila tehničkim pogreškama. Uostalom već na startu susreta smo kažnjeni s jednom. Pitamo se gdje je odgovornost organizatora utakmice i kako je moguće da igrač može doći na tribinu na takav način, uz zaštitara dva metra od njega koji ne reagira. Organizator ima objektivnu odgovornost, predviđenu zakonom, a HKS u toj domeni uopće ne reagira. Marko u dosadašnjoj karijeri nema mrlju, osam godina se i ozlijeđen odazivao reprezentativnim akcijama i svatko tko ga poznaje, a njegov postupak ne odobravamo, zna da nije sigurno sudjelovao u incidentu bez ozbiljnog razloga. Ništa mu olakotno nije uzeto u obzir. Ispada da je isključivi krivac za sve što se događalo na susretu s Cibonom jedino KK Cedevita," kazao je direktor KK Cedevite Krešimir Novosel.Povjerenik za natjecanje Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Bilić sa 20.000 kuna je kaznio i Cedevitu zbog nepridržavanja propisanog ceremonijala na utakmici završnice Kupa, s dodatnih 6.000 kuna zbog neprisustvovanja trenera i jednog igrača na press konferenciji, te sa 10.000 kuna zbog neodgovorne izjave sportskog direktora Mateja Mamića o suđenju utakmice.

SCHLADMING

Domaćin Austrija pobjednik je "team eventa" na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Schladmingu, dok je hrvatska skijaška vrsta u sastavu Sofija Novoselić, Dalibor Šamšal, Saša Tršinski i Filip Zubčić okončala nastup u 1. kolu. Hrvatska je bez Ivice Kostelića ispala od Njemačke s ukupnim rezultatom 3:1. U utrkama "paralel-slaloma" Novoselić je u prvom dvoboju za jednu stotinku sekunde pobijedila Lenu Duerr, ali su potom Šamšal, Tršinski i Zubčić u neravnopravnoj borbi izgubili svoje utrke protiv velikih favorita Fritza Dopfera, Marije Hoefl-Riesch i Felica Neurethera. Posebno je zanimljiv bio dvoboj Zubčića i Neureuthera u kojem je naš skijaš odmah pao i pritom "počistio" i Neureuthera u suprotnoj stazi. Naslov svjetskih prvaka osvojili su Austrijanci Nicole Hosp, Marcel Hirscher,Michaela Kirchgasser i Philipp Schörghofer koji su u finalu slavili protiv Švedske s 4:0. Austrijanci su dobili 50.000 švicarskih franaka, drugoplasirani Šveđani 30.000, a trećeplasirana ekipa Njemačke 20.000 franaka.

BARCELONA

Jedan od najboljih veznjaka svijeta Španjolac Andres Iniesta smatra kako je Pepe Guardiola donio pravu odluku kada je potpisao ugovor za Bayern."Bayernova filozofija je vrlo slična filozofiji koju imamo u Barceloni. Bavarci teže što većem posjedu loptu, a momčad je prepuna vrhunskih igrača," kazao je Iniesta, te dodao: "Pepe će raditi u velikom klubu i vjerujem kako će uspjeti. Uopće ne sumnjam u njega."

Iniesta je otkrio kako je Guardiola vrlo blizak sa svojim igračima i kako uvijek pruža svoj maksimum. "Guardiola je blizak s igračima na terenu, ali i izvan njega. Vrlo je inteligentan i s njim je bio užitak raditi."Guardiola je vodio Barcelonu od 2008. do 2012. godine osvojivši čak 14 trofeja, uključujući i dvije Lige prvaka, te tri naslova španjolskog prvaka. Od iduće sezone vodit će Bayern s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

LAUSANNA

Međunarodna hrvačka federacija (FILA) ogorčena je odlukom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da se hrvanje izbriše iz programa olimpijskih igara od 2020. godine."Šokirani smo takvom odlukom. Poduzet ćemo sve neophodne mjere kako bi uvjerili članove MOO-a da sačuvaju olimpijski status hrvanju," poručio je predsjednik FILA-e Raphael Martinetti.Ogorčeni su i čelnici Njemačkog hrvačkog saveza. "Brisanjem hrvanja s popisa olimpijskih sportova umire dio olimpijske ideje," smatra čelnik njemačkog saveza Jannis Zamanduridis MOO će na svom zasjedanju u Buenos Airesu u rujnu ratificirati ovu odluku vezanu za program olimpijskih igara 2020. kada će i izabrati domaćina između tri grada finalista Istanbula, Madrida ili Tokija. Međunarodna hrvačka federacija bi nakon toga ponovno trebala kandidirati sport da se nađe na programu olimpijskih igara. Hrvanje bi se tako našlo izjednačeno sa sedam drugih sportova 'na vratima' OI-a poput squasha, slobodnog penjanja, karatea, borilačke vještine wushu, baseballa i softballa, wakeboarda - nautičkog sporta - te rolerskih sportova, u borbi za jedino mjesto koje vodi na Igre 2020.

Hrvanje se na programu olimpijskih igara nalazi od 708. godine prije Krista, a pojavilo se i na prvim modernim olimpijskim igrama u Ateni 1896.

MADRID

Neću zamijeniti Sir Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda jer ćemo obojica istodobno završiti trenerske karijere. On će tada imati 90, a ja 70 godina, kazao je trener Reala Jose Mourinho na konferenciji za novinare uoči dvoboja osmine finala Lige prvaka na Bernabeu u srijedu. Mourinha (50) već duže vrijeme sele u United, tim više što ove sezone Real katastrofalno stoji u Primeri, a u Ligi prvaka je već u osmini finala izvukao ManU. Španjolski mediji već odavno tvrde da će Mourinho karijeru svakako nastaviti u Engleskoj. "Ne znam kakva će biti budućnost Manchester Uniteda, ali znam da Mourinho može voditi bilo koju ekipu na svijetu", kazao je nedavno Ferguson. Dvojicu velikih trenera spaja i veliko suparništvo dok je Mourinho od 2004. do 2007. vodio Chelsea, a novinari su se sjetili i zgode iz 2004. kada je Portugalac s Portom osvojio Ligu prvaka izbacivši Manchester United. Tom je prilikom Ferguson došao u svlačionicu Porta s bocom vina i dvije čaše i nazdravio s Mourinhom.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙