FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović: poslobni rezultat Holdinga iz godine u godinu se poboljšava

Autor: smar
ZAGREB, 21. veljače 2013. (Hina) - Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović rekao je danas na Aktualnom satu Zagrebačke skupštine da se poslovni rezultat Hodinga iz godine u godinu poboljšava, da je ostvaren pozitivan rezultat u 2011. te da očekuje još veći i pozitivniji za 2012.

"U 2011. je u odnosu za 2010. poslovni rezultat poboljšan za 135 milijuna kuna, a očekujem da će u 2012. u odnosu na 2011. poslovni rezultat biti poboljšan za 150 milijuna kuna", kazao je Čović odgovarajući na pitanje Margarete Mađerić (HDZ) što je s mjerama za izlazak iz krize Holdinga.

Čović je kazao i da je gradonačelniku Milanu Bandiću poslao mjere koje on iz njemu nepoznatih razloga nije prihvatio.

Napomenuo je da Holding pritišće teret generiran u 2008. i 2009.¸godini.

Smatra da nisu istiniti navodi da je razina komunalnih usluga nekvalitetna i loša, već da su na razini europskih gradova. Dodao je da se u proteklih pet godina jednom dogodila promjena cijena, a to je poskupljenje javnog prijevoza i cijena vode.

"Sustav funkcionira unatoč teškoćama", rekao je Čović.

"Studenti politologije bi trebali dobiti Čovića za ogledni primjer političara", rekao je Bandić upitavši ga odakle mu drskost da gradonačelnika ekskomunicira iz Holdinga.

Bandić je na upit SDP-ove gradske zastupnice Ivane Mlinar-Horvat zašto je Judith Reisman, čiji je boravak u Hrvatskoj izazvao medijsku pozornost i rasprave, odlikovao medaljom Grada Zagreba, rekao da je to bilo gentlemenski jer joj se htio ispričati zbog svega onoga što je doživjela u medijima.

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine zastupnici raspravljaju o 70 točaka, a trenutno se raspravlja o izmjenama odluke o autotaksi prijevozu.

Na dnevni red ipak nije po hitnom postupku uvršten prijedlog Zagrebačkog holdinga o prodaji 44 niskopodnih tramvaja kako bi se kupilo 214 autobusa koji se sada nalaze u operativnom najmu, iako se očekivalo da će se to dogoditi.

(Hina) xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙