FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivo Robić i 99. brigada dobivaju ulice u Zagrebu

Autor: mbuj
ZAGREB, 6. veljače 2013. (Hina) - Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine jednoglasno je danas prihvatio te uputio Gradskoj skupštini na usvajanje prijedlog da park u gradskoj četvrti Peščenica - Žitnjak dobije ime Park 99. brigade, u spomen na tu brigadu Hrvatske vojske, a ulica u gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad dobije ime Ulica Ive Robića, u spomen na tog pjevača.

Ako Gradska skupština taj prijedlog Odbora prihvati, park sjeverno od Ulice grada Vukovara i zapadno od Ivanićgradske ulice dobit će ime Park 99. brigade, a ulica koja se odvaja iz Remetinečke ceste, južno od benzinske postaje, u smjeru zapada, prolazi uz Hotel "I" i izlazi na Ulicu Vice Vukova, dobit će ime Ulica Ive Robića.

Prijedlog više udruga i asocijacija da se Ilirska ulica u naselju Jarun preimenuje u Ulicu Ivana Lackovića Croate, Odbor je jednoglasno odbio, ali je ime Ivana Lackovića Croate stavljeno u fond imena ulica, kao i Milana Kangrge za kojeg je stigao prijedlog da se po njemu imenuje trg, ulica ili perivoj.

Prijedlog da se naziv ulice Balotin prilaz u Utrinama promijeni u Prilaz Mate Balote, zbog toga što postojeći naziv ne upućuje jasno na osobu po kojoj ta ulica nosi ime, ući će u zajedničko rješenje postavljanja ploča sa dodatnim natpisom opisa lika i djela osobe po kojoj neka ulica i trg nosi ime, odlučio je Odbor.

Prijedlog Gradske četvrti Sesvete da ulica koja se odvaja iz Cerske ulice u smjeru zapada dobije u spomen na župnika ime Ulica Antuna Korpara, Odbor je odbio uz obrazloženje da mora postojati vremenski odmak od smrti župnika Korpara, te će biti prihvaćen ako će predlagatelj i nakon pet godina biti za imenovanje ulice.

Odbor je odbio prijedlog Vijeća Gradske četvrti Sesvete da se ulice u naselju Budenec imenuju "Topolje", "Žlebci" i "Njivice" jer u Zagrebu već postoje ulice istog ili sličnog imena. Odbor smatra da treba napraviti distinkciju te je predlagatelja uputio da im imena ulica budu primjerice Budenečko Topolje i td.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙