FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordni gubitak Credit Agricolea u 2012.

Autor: mkuz
ZAGREB, 20. veljače 2013. (Hina) - Francuska banka Credit Agricole zaključila je prošlu 2012. godinu s rekordnim gubitkom zbog neočekivanih poreznih troškova povezanih s prodajom grčkog poslovanja, izvijestili su u srijedu europski mediji.

Banka je tako u 2012. zabilježila gubitak od 6,5 milijardi eura, izvijestio je BBC.

Pogoršanje gospodarske krize dovelo do gubitaka i u talijanskoj i francujskoj podružnici za investicijsko bankarstvo.

Credit Agricole namjerava skrojiti trogodišnji plan preustroja koji bi trebao osigurati zaokret prema boljim poslovnim rezultatima.

Francuska je banka krajem 2012. prodala grčku podružnicu Emporiki Bank za jedan euro zbog grčke gospodarske krize. Neočekivani rashodi na ime poreza u visini 838 milijuna eura povećali su Credit Agricoleov ukupni godišnji gubitak iznad očekivanja.

Početkom mjeseca banka je izvijestila o velikom otpisu vrijednosti imovine, uključujući onu u Portugalu i Italiji, zbog pogoršanja stanja u gospodarstvu eurozone i novih strožih propisa za financijski sektor.

"U 2012. okrenuli smo novu stranicu i iz korijena promijenili grupu. Napuštanje Grčke skupo nas je stajalo, ali bila je to neophodna odluka", naglasio je izvršni direktor Jean-Paul Chifflet.

Glavni će prioriteti novog poslovnog plana po njegovim riječima biti ubrzano poboljšanje univerzalnog poslovanja fokusiranog na klijente i produbljivanje već započetih promjena u odjelu specijaliziranih financijskih usluga.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙