FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OT: prijedlog za predstečajnu nagodbu i blokada računa

Autor: tmis
ZAGREB, 11. veljače 2013. (Hina) - Telekom kompanija Optima telekom (OT) izvijestila je danas da je toj tvrtki blokiran račun, da nije uspjela osigurati dodatna sredstava za isplatu dospjele kamate na obveznicu te da je predala prijedlog za pokretanje postupka predstečajne nagodbe.

Zbog obveza prema Burzi iz OT-a danas nisu dodatno komentirali te objave, napominjući da će sve novosti ići putem Burze u idućih nekoliko dana, kao i da se izvješće o poslovanju za prošlu godinu očekuje 14. veljače.

Očekuju pak kako se to ne bi trebalo odraziti na njihovo poslovanje te odnose s korisnicima, privatnim i poslovnim, kojima će i dalje uredno nastaviti pružati usluge.

OT je najprije jutros izvijestio kako ta tvrtka nije uspjela osigurati dodatna sredstva radi isplate dospjele kamate na obveznice oznake OPTE-O-142A te obavijestila vlasnike te obveznice da nije u mogućnosti isplatiti kamatu.

S obzirom na to, OT je odlučilo žurno pokrenuti postupak predstečajne nagodbe te je danas sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi predan prijedlog za pokretanjem postupka, naveli su iz OT-a.

Nakon te obavijesti, Zagrebačka burza je privremeno, od 10,30 do 12,30 sati, obustavila trgovina dionicama i obveznicama OT-a.

Poslijepodne su iz OT-a izvijestili i da im je od danas račun u blokadi te da će o svim daljnjim aktivnostima bitnim za poslovanje društva izvještavati javnost.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙