FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pola milijuna kuna učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja

Autor: dber
ZAGREB, 13. veljače 2013. (Hina) - U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka će izdvojiti 568.600 kuna u ovoj školskoj godini kojima će pomoći 71 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja Istarske županije, Zadra, Benkovca, Gline i u općinama Župa dubrovačka i Nuštar.

Banka se na taj način pridružila postojećim programima stipendiranja lokalne uprave i samouprave, a u protekle tri godine je kroz program "Zeleno svjetlo za znanje" izdvojila više od dva milijuna kuna za eduakciju i bolje uvjete školovanja.

U priopćenju navode i kako broj studenata nije konačan, jer se još očekuju rezultati natječaja Sveučilišta u Zadru s kojim je ove godine suradnja dogovorena prvi put. Zadarskom sveučilištu banka će donirati 70.000 kuna za stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja, za 14 studenata u Istarskoj županiji izdvojeno je 154.000 kuna, za 16 zadarskih studenata 100.000 kuna, dok je za stipendiranje 11 učenika i studenata iz Benkovca izdvojeno 48.600 kuna, a za stipendiranje pet studenata iz Gline 48.000 kuna. Za 15 učeničkih i studentskih stipendija u općini Župa dubrovačka dodijeljeno je 100.000 kuna, a u Nuštru 48.000 kuna za stipendiranje deset učenika i studenata.

Stipendije se dodjeljuju putem natječaja, a kriteriji su materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju.

(Hina) pp/xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙