FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sufinanciranje sporta i tehničke kulture u Primorsko-goranskoj županiji

Autor: dsil
RIJEKA, 17. siječnja 2013. (Hina) - U sjedištu Primorsko-goranske županije danas su potpisani ugovori za sufinanciranje javnih potreba u sportu i tehničkoj kulturi vrijedni 4,34 milijuna kuna te ugovori o raspodjeli 1,7 milijuna kuna donacija dviju banaka toj županiji.

Od 4,34 milijuna kuna iz županijskog proračuna za sport i tehničku kulturu, 3,79 milijuna kuna namijenjeno je sufinanciranju sportskih programa i aktivnosti, a za tehničku kulturu namijenjeno je 550.000 kuna.

Među sportskim korisnicima najviše će dobiti županijska Zajednica sportova, 2,7 milijuna kuna.

Za tehničku kulturu županija je izdvojila 550.000 kuna, i to za programske aktivnosti, inovacije, smotre i druge priredbe. Tako se financira 40-ak korisnika i 83 programa.

Erste banka darovala je Primorsko-goranskoj županiji milijun kuna, a Privredna banka Zagreb 700.000 kuna.

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić istaknuo je dosadašnju dobru suradnju s tim bankama te je dodao da je ona produbljena prošle godine osnutkom "cash poola". Riječ je o sustavu zajedničkog obračuna poslovnih računa županije i korisnika njezina proračuna te povezanih poslovnih subjekata, ukupno njih 87.

Time se, kako je rekao Vujić, ostvaruje povećanje pasivne kamate na financijska sredstva, niža naknada za bankovne usluge te bolji uvjeti za kratkoročne pozajmice.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙