FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu na Valentinovo kampanja protiv nasilja na ženama

Autor: dber
ZAGREB, 11. veljače 2013. (Hina) - Na Valentinovo, 14. veljače, Hrvatska i Grad Zagreb pridružit će se globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama pod nazivom "Milijarda ustaje", nazvanoj po broju zlostavljanih žena u svijetu, a koja će se istodobno održavati u 198 zemalja, u organizaciji 15 tisuća udruga i pojedinaca, među kojima su i članovi vlada i parlamenata.

Do sada najveću globalnu kampanju protiv nasilja nad ženama u Hrvatskoj organiziraju Centar za Ženske studije Zagreb, Centar za žene žrtve rata, K- zona, Ženska soba, Savez udruga osoba s invaliditetom Hrvatske i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

Kampanji "Zagreb ustaje protiv nasilja nad ženama" priključit će se brojne osobe iz javnog života: U pola devet kod Sabe, Nina Romić, Zdenka Kovačiček, leZbor, Vatra, Boa, Plechinger i Kovačići, Ante Perković, Goran Bogdan, Vili Matula, Jewsers, Milan Majerović Stilinović, Jonny and his Rockin' Tunes, Damir Hoyka, Vesna Mimica i VEM, Zagrebački plesni studio, 5 Plesova, Centar salsa i drugi.

Prigodni program će se održavati na Zrinjevcu od 14 do 18 sati, a po najavi organizatora, nazočnima će se riječima podrške pridružiti i predsjednik Ivo Josipović, jedan od članova Mreže utjecajnih muškaraca posvećene borbi protiv nasilja nad ženama, koju je osnovao Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Prema statistikama Ujedinjenih naroda (UN) milijarda žena u svijetu svakodnevno proživljava nasilje, a mnoge ga neće preživjeti. Cilj kampanje "Milijarda ustaje" stoga jest pokazati predanost i solidarnost u borbi protiv nasilja, te upozoriti na njegove pogubne posljedice.

"Milijarda ustaje" je poziv milijunima zlostavljanih žena, ženama koje su bile pretučene, silovane, ekonomski obezvrijeđene i prodane, kao muškarcima koji ih vole i poštuju, da izađu na ulice i trgove, pozovu svoje prijatelje, protestiraju i plešu.

U Hrvatskoj će se plesom protestirati u Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu, Zadru, Krapini, Šibeniku, Čakovcu, Sisku, Kutini, Puli, Križevcima, Slatini, Karlovcu, Virovitici, Koprivnici, a u susjednim zemljama u Sarajevu, Novom Sadu, Beogradu, Leskovcu, Podgorici, Banja Luci, Nišu, Kruševcu, Prištini i Skopju, navode organizatori.

(Hina) xbdj yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙