FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 1. veljače

Autor: nles
ZAGREB, 1. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 1. veljače.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (10 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministarstvo zdravlja, Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" i Savez oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske održat će konferenciju na novinare, na kojoj će predstaviti Europski Hepatitis Indeks 2012., Nacionalnu strategiju i Akcijski plan za borbu protiv hepatitisa. Na konferenciji, kojoj će prethoditi sastanak radne skupine za izradu Nacionalne strategije, govorit će ministar zdravlja Rajko Ostojić i voditeljica Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj Antoinette Kaić-Rak (11,30 sati, hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka, u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka, održava se drugi dan međunarodne konferenciju "Republika Hrvatska i zaštita osobnih podataka nakon ulaska Hrvatske u EU" (9 sati, Four Points by Sheraton Panorama Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 9).

ZAGREB - Središnja tema druge sjednice Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe sjednice bit će rasprava o provedbi postojećeg Zakona o mirovinskom osiguranju i njegovim mogućim izmjenama. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su predviđene izjave za medije (14 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78, velika dvorana).

ZAGREB - U organizaciji Srpskoga demokratskog foruma u suradnji s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova i Savjeta za nacionalne manjine održat će se okrugli stol "Ostvarivanje prava na zapošljavanje pripadnika nacionalnih manjina u javnim službama i osiguravanje rodne ravnopravnosti". Predstavit će se i istraživanje provedeno u deset jedinica lokalne samouprave u kojem je analizirano učešće pripadnika nacionalnih manjina u javnim službama, te zastupljenost žena i žena pripadnica nacionalnih manjina (10 sati, dvorana C Gradske vijećnice Grada Zagreba, Ćirilometodska 5).

DUBROVNIK - Uoči početka prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o Srđu, GONG, Transparency International Hrvatska i Organizacijski odbor za referendum u Dubrovniku održat će konferenciju za novinare ispred palače Sponza (10 sati), na kojoj će govoriti o razlozima za pokretanje te građanske inicijative te o njenoj važnosti za Dubrovčane i ostale hrvatske građane.

ZAGREB - Sjednica Odbora Gradske skupštine Grada Zagreba za javna priznanja na kojoj će biti riječi o prijedlozima koji su stigli na javni natječaj za Nagradu Zagrepčanka godine, te o raspisivanju natječaja za Nagradu Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost (11 sati, Starogradska vijećnica, dvorana D).

ZAGREB - U suradnji udruge Pogon i institucije za rezidencijalne programe Akademie Schloss Solitude iz Stuttgarta te partnerstvom s Muzejem suvremene umjetnosti otvorit će se izložba mlade njemačke umjetnice Sybille Neumayer "The odd and the even" (20 sati, Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙