FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blago usporen pad industrijske proizvodnje u Španjolskoj

Autor: vmom
MADRID, 7. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Industrijska proizvodnja u Španjolskoj u prosincu je smanjena šesnaesti mjesec zaredom, premda je tempo njezina pad blago usporen, pokazali su najnoviji podaci tamošnjeg statističkog ureda.

Kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u prosincu je tako smanjena za 6,9 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, objavio je u četvrtak statistički institut INE.

Time je pad proizvodnje blago usporio na godišnjoj razini, s obzirom da je u studenome iznosio revidiranih sedam posto, umjesto prvotno procijenjenih 7,2 posto.

Svi segmenti industrije, izuzev energetskog, zabilježili su pad proizvodnje. Najveći pad zabilježen je u segmentu proizvodnje potrošačkih roba, od golemih 10,5 posto na godišnjoj razini, a slijedi segment intermedijarnih proizvoda, s padom proizvodnje od 8,8 posto.

Proizvodnja kapitalnih dobara smanjena je za 4,6 posto u usporedbi s godinom ranije. Iznimka je bio tek segment energetskih proizvoda, u kojem je proizvodnja na godišnjoj razini uvećana za 0,6 posto, objavio je statistički ured INE.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙