FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 30. siječnja

Autor: tper
ZAGREB, 29. siječnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 30. siječnja.

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG Invest) na konferenciji za novinare predstavit će nove projekte HAMAG Investa, mjere iz Poduzetničkog impulsa 2013. te projekt energetske učinkovitosti. Novosti će, kako je najavljeno, predstaviti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i predsjednik Uprave HAMAG Investa Darko Liović (10,00 sati, HAMAG Invest, Prilaz Gjure Deželića 7).

ZAGREB - Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS) ove godine obilježava 60 godina rada, a o samoj obljetnici te radu tog saveza na konferenciji za novinare govorit će čelnici HFHS-a (12,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2/I).

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u prosincu prošle godine bio je za 0,9 posto manji nego u studenom, dok je prema prosincu 2011. godine smanjen za 6,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Ukupna proizvodnost rada u industriji je 2012. u usporedbi s godinom ranije manja za 1,3 posto, pokazuju podaci DZS-a. Podaci o kretanju zaposlenih u industriji po djelatnostima pokazuju da je na godišnjoj razini broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju manji za 5,6 posto, u prerađivačkoj industriji za 6,4 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,3 posto.

ZAGREB - Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za studeni prošle godine iznosila je 6.699 kuna, što je u odnosu na mjesec prije nominalni porast za 5,5 posto, dok je u odnosu na studeni 2011. godine pad za 2,4 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Prosječna je zagrebačka neto plaća za studeni za 349 kuna veća nego za listopad. Rast neto plaće za studeni na mjesečnoj je razini uobičajen i na njega ponajviše utječe isplata božićnica u tvrtkama koje ih isplaćuju. U odnosu na studeni 2011. godine prosječna neto plaća i u Zagrebu bilježi smanjenje i to za 167 kuna. U četiri su djelatnosti zabilježene neto plaće veće od 10.000 kuna, od čega najveći u proizvodnji pića gdje je prosječan neto za studeni iznosio 12.893 kune. Nekoliko je pak djelatnosti u kojima prosječna neto plaća za jedanaeseti mjesec prošle godine nije premašila 3.500 kuna, a najniže su neto plaće u Zagrebu u tom mjesecu imali zaposleni u proizvodnji odjeće - 3.182 kune.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙