FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 7. veljače

Autor: mcur
ZAGREB, 7. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak 7. veljače:

ZAGREB - Obilježavanju 10. godišnjice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović, koji će se i obratiti nazočnima (11 sati, Gradska skupština Grada Zagreba, Ul. sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Hrvatski sabor će u nastavku zasjedanja razmotriti prijedlog godišnjeg plana usklađivanja zakonodavstva, po kojemu bi u 2013. s europskim propisima trebao uskladiti 108 zakona. Hrvatska je do sada ispunila većinu obveza prema EU, no kako se pravna stečevina EU kontinuirano razvija, zakoni će se morati i ubuduće usklađivati. Program usklađivanja za 2013. predstavlja postupni prijelaz iz klasičnoga pretpristupnog programa u plan transponiranja pravne stečevine u nacionalno zakonodavstvo, kojim se provodi redovito godišnje usklađivanje s novom pravnom stečevinom EU, a Hrvatska takvim pristupom jasno pokazuje svoju spremnost da već u ovom trenutku funkcionira kao država članica, navodi Vlada u prijedlogu (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 2).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Sjednicu, kojoj će predsjedati Jasna Krstović, predsjednica Vijeća, otvorit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Nacionalno vijeće za odgoj i obrazovanje stručno je i strateško tijelo koje prati kvalitetu sustava predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj te predlaže mjere i aktivnosti razvoja i unaprjeđenja sustava školstva (13 sati, MZOS, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Bivši pripadnik tzv. merčepovaca Miro Bajramović trebao bi biti prisilno doveden na zagrebački Županijski sud jer se u tri navrata nije odazvao pozivu za svjedočenje na suđenju Tomislavu Merčepu. Dva nedolaska ispričao je bolešću, a na posljednjem ročištu sredinom siječnja njegova je supruga javila da će on kasniti zbog vremenskih neprilika, no ni tada se nije pojavio. Uz Bajramovića, koji je prvi u medijima progovorio o zločinima za koje se tereti Merčepa, trebala bi svjedočiti i petorica bivših pripadnika voda "Jesenje kiše" iz pričuvne postrojbe MUP-a. Neki od svjedoka tvrde da je upravo taj vod bio zadužen za hvatanje i odvođenje civila u Pakračku Poljanu (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U jeku najnovije afere namještanja čak 380 europskih nogometnih utakmica, među kojima je navodno i 18 odigranih u Hrvatskoj, na zagrebačkom Županijskom sudu trebao bi se doznati datum početka suđenja bivšim nogometnim dužnosnicima Željku Širiću i Stjepanu Djedoviću optuženima za primanje 30 tisuća eura mita za "pošteno" suđenje Hajduku. Na pripremnom ročištu zatvorenom za javnost sutkinja Gordana Mihela Grahovac trebala bi odlučiti o dokaznim prijedlozima stranaka i datumu početka suđenja na kojem će se kao optuženik pojaviti i bivši tajnik NK Karlovac Neven Šprajcer koji je, tvrdi se u USKOK-ovoj optužnici, sa Širićem dogovorio da se njegovom klubu za 15 tisuća eura po sezoni također osigura "pošteno" suđenje (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem predsjedniku i članu Uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Jurice Prskala i Marija Lovrinčevića optuženih da su oštetili to javno poduzeće za više od 58,5 milijuna kuna jer su privatnoj tvrtki Skladgradnja 2008. omogućili izgradnju odmorišta uz autocestu kod Ploča koje nije bilo predviđeno. Dvojicu bivših čelnika HAC-a tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti (9 sati, Zrinjevac 5).

OSIJEK - Premijera dramske predstave "Cijena sreće", koju je napisao i režirao te za nju odabrao glazbu Emir Hadžihafizbegović u osječkom HNK. Riječ je o prvoj suradnji osječkoga Kazališta i poznatoga sarajevskog glumca i redatelja Hadžihafizbegovića koji se u Hrvatskoj prvi put pojavljuje i u ulozi redatelja (20 sati, HNK Osijek, Županijska 9).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

(Hina) xaš yjn/ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙